fbpx
Automobili

2021. Haval Jolion stiže u Australiju, cena tek treba da se potvrdi

Haval Jolion iz 2021. godine stigao je u Australiju, mada cene i specifikacije kompaktnog SUV-a brendiranog segmenta još uvek nisu objavljene.

Prvi primeri Havalove zamene za mali SUV H2 su na putu do lokalnih salona, a prvi modeli će biti ponuđeni samo u obliku LE (Launch Edition).

Ograničen na samo 300 vozila, Jolion LE biće ponuđen u izboru srednje klase Luk i vodećih Ultra razreda, mada se očekuje da puni, neograničeni opseg, uključujući verziju početnog nivoa (sa verovatno oznakom Premium) stigne kasnije putem. .

Međutim, cene tek treba da budu objavljene za bilo koju varijantu – mada očekujte porast u odnosu na odlazni H2, koji košta 22.990 dolara za najpovoljniju premium kategoriju.

Iako pune liste opreme i specifikacije neće biti objavljene do „kasnijeg datuma“, dostupne funkcije u određenim varijantama uključuju LED digitalnu instrument tablu, head-up displej, nadzor pažnje vozača, hromiranu rešetku i bežično punjenje pametnih telefona.

Slike koje je objavio Haval takođe prikazuju oko 10,0-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa Bluetooth-om i Apple CarPlai-om, pokretanjem tastera i rotacionim menjačem, dok će vladini dokumenti koje je CarAdvice otkrio u martu 2021. godine pokazati da će vodeći modeli ponuditi 18-inčne legure točkovi i šiber.

Standardne sigurnosne karakteristike u LE liniji uključuju autonomno kočenje u nuždi, prilagodljivi tempomat, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje na napuštanje trake, nadzor mrtvih tačaka, upozorenje za poprečni promet i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Napajanje Jolion LE-a je 1,5-litarski turbo četvorocilindrični benzinski motor, koji šalje 110kV i 210Nm na prednje točkove pomoću sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom, a pojačan je režimima Standard, Eco, Sport i Snov.

Iako su ti izlazi identični modelu H2 koji zamenjuje, Haval tvrdi da je motor novog automobila „preuređen“, a menjač sa dvostrukom spojkom verovatno će pružiti superiornu ekonomičnost goriva i brže promene brzine u pokretu od šest brzina prethodnog automobila pretvarač obrtnog momenta automatski.

Jolion je dugačak 4472 mm i širok 1841 mm, vozi se na međuosovinskom rastojanju od 2700 mm – što ga samo gura u segment „srednjeg SUV-a“ na australijskim prodajnim kartama, uprkos pozicioniranju kao indirektnu zamenu za mali H2.

„Sa fleksibilnošću i skupom karakteristika većeg SUV-a, ali po maloj ceni SUV-a, očekuje se da se Jolion istakne na konkurentnom tržištu i da značajan doprinos daljem rastu brenda GVM u Australiji i međunarodnim tržištima“, kaže Kinez. Marka.

Pratite CarAdvice za više detalja o Haval Jolionu 2021 u narednim nedeljama

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button