fbpx
Automobili

2021. godine, zadirkivan Nissan Kashkai, biće ponuđen sa hibridnim sistemom generatora benzina

SUV predstavlja drugi potpuno novi model u Nissanovom ambicioznom trogodišnjem planu, a očekuje se da će se lansirati sredinom sledeće godine.

Potpuno novi Nissan Kashkai 2021. godine zadirkivao je japanski proizvođač, a međunarodno lansiranje zakazano je za sredinu sledeće godine pre nego što je stiglo u lokalne salone.

Uskoro će biti u svojoj trećoj generaciji, SUV srednje veličine poduprt je novom platformom koju dele Renault, Nissan i Mitsubishi u okviru njihovog nedavno najavljenog saveza. Automobil je deo Nissan-ovog predstavljanja 12 potpuno novih modela tokom naredne tri godine, a prati lansiranje SUV-a Juke 2020 početkom ove godine.

Dve opcije motora biće ponuđene u Kashkaiju u inostranstvu: 1,3-litarski benzinski 12V „blagi hibrid“ i hibrid serije „e-Pover“. Serijski hibrid kombinuje benzinski motor sa električnim motorom, međutim samo je ovaj poslednji povezan sa pogonskim točkovima.

Za razliku od Toiotinog hibrida, gde benzinski motor ili elektromotor mogu pogoniti točkove bilo nezavisno ili u kombinaciji, samo je električni motor povezan sa točkovima novog Nissan Kashkai e-Pover-a.

Benzinski motor se koristi kao generator za punjenje baterije – i neprekidno radi na optimalnim obrtajima radi uštede goriva, slično kao i BMV-ov produživač dometa i3, ali bez dugotrajnog kapaciteta baterije za manji, laganiji paket.

U ovoj fazi nije jasno da li će Australija dobiti jednu ili obe ove opcije motora – ili još neimenovanu alternativu. Nissan Kashkai nove generacije zasnovan je na novoj modularnoj platformi CMF-C saveza Renault-Nissan-Mitsubishi.

Nissan kaže da će sledeći Kashkai biti 60 kg lakši od svog prethodnika, zahvaljujući širokoj upotrebi aluminijuma u ​​vratima, prednjim pločama i poklopcu motora.

Efikasnost će dodatno pojačati „aerodinamični“ ravni pod. Širok spektar tehnologije za pomoć vozaču i bezbednosti takođe će biti integrisan kao deo Nissan-ovog sistema ProPilot, uključujući mogućnost autonomnog čitanja i reagovanja na znakove ograničenja brzine.

Cene i australijske specifikacije biće objavljene bliže lansiranju. Glasnogovornik Nissana rekao je CarAdviceu da nema naznaka kada će Kashkai stići u lokalne salone.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button