fbpx
Automobili

2021. godine, zadirkivan Nissan Kashkai, biće ponuđen sa hibridnim sistemom benzinskih generatora

SUV predstavlja drugi potpuno novi model u Nissanovom ambicioznom trogodišnjem planu, a očekuje se da će se lansirati sredinom sledeće godine.

Potpuno novi Nissan Kashkai 2021. godine zadirkivao je japanski proizvođač, a međunarodno lansiranje zakazano je za sredinu sledeće godine pre nego što je stiglo u lokalne salone.

Uskoro će biti u svojoj trećoj generaciji, SUV srednje veličine poduprt je novom platformom koju dele Renault, Nissan i Mitsubishi u okviru njihovog nedavno najavljenog saveza.

Automobil je deo Nissan-ovog predstavljanja 12 potpuno novih modela tokom naredne tri godine, a prati lansiranje SUV-a Juke 2020 početkom ove godine.

Dve opcije motora biće ponuđene u Kashkaiju u inostranstvu: 1,3-litarski benzinski 12V „blagi hibrid“ i hibrid serije „e-Pover“.

Za razliku od Toiotinog hibrida, gde benzinski motor ili elektromotor mogu pokretati točkove bilo nezavisno ili u kombinaciji, samo je električni motor povezan sa točkovima novog Nissan Kashkai e-Pover-a.

Benzinski motor se koristi kao generator za punjenje baterije – i neprekidno radi na optimalnim obrtajima radi uštede goriva, slično kao kod produžitelja dometa BMV i3, ali bez dugotrajnog kapaciteta baterije za manji, laganiji paket.

U ovoj fazi nije jasno da li će Australija dobiti jednu ili obe ove opcije motora – ili još neimenovanu alternativu.

Nissan Kashkai nove generacije zasnovan je na novoj modularnoj platformi CMF-C saveza Renault-Nissan-Mitsubishi.

Nissan kaže da će sledeći Kashkai biti 60 kg lakši od svog prethodnika, zahvaljujući širokoj upotrebi aluminijuma u ​​vratima, prednjim pločama i poklopcu motora. Efikasnost će dodatno pojačati „aerodinamični“ ravni pod.

Širok spektar tehnologije za pomoć vozaču i bezbednosti takođe će biti integrisan kao deo Nissan-ovog sistema ProPilot, uključujući mogućnost autonomnog čitanja i reagovanja na znakove ograničenja brzine.

Cene i australijske specifikacije biće objavljene bliže lansiranju. Glasnogovornik Nissana rekao je CarAdviceu da nema naznaka kada će Kashkai stići u lokalne salone.

Međutim, prošlog meseca CarAdvice je izvestio da će sledeći Nissan Kashkai biti završen u lokalnim salonima krajem 2021. godine, na osnovu vremenskih procena podeljenih sa dilerima ranije ove godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button