fbpx
Automobili

2021. Audi E-Tron GT procurio je uoči debija

EV sa sedištem u Porscheu Taicanu procurio je u slike na mreži, pokazujući dizajn inspirisan konceptom.

Audi E-Tron GT iz 2021. godine procurio je na mrežu, uoči njegovog punog predstavljanja 9. februara 2021. u 23:00 AEDT.

Niz fotografija objavljenih na španskom veb sajtu Cochespias – a koje je kasnije ponovo delio špijunski fotografski partner CarAdvice Andreas Mau (@ race356) na Instagramu – otkrivaju predstojeći E-Tron GT iznutra i izvana, bez kamuflaže marke Audi, koja je kasno krasila -stejdž razvojni automobili u zvaničnim pregledima i špijunskim fotografijama.

Izvana, serijski E-Tron GT je potpuno identičan konceptu iz 2018. godine koji ga je pregledao, odlikuje se elegantnim oblikom, odvažnim stražnjim drškama i prepoznatljivim otvorom za luk prednjeg točka, koji takođe podseća na blizance automobila ispod kože, Porsche Taican.

Sprijeda je fascikla koncepta u velikoj mjeri prenesena, mada su određeni elementi ublaženi za proizvodnju, naime futuristički elementi s centralnom rešetkom s uzorkom, koji su sada zamijenjeni karoserijskim i jednobojnim crnim završnim obradama.

Šipka zadnjeg svetla pune širine koncepta prenosi se pozadi, kao i njegov agresivni zadnji difuzor.

Dok spoljne fotografije prikazuju „standardni“ model E-Tron GT, slike unutrašnjosti pregledavaju RS izvedbu koja je vrhunska u izvedbi, a razlikuju je upravljač sa ravnim dnom umotan u Alcantaru, crveni kontrastni šav i sportska sedišta sa sportskom kašikom sa oznakom RS.

U informacionu tablu integrisan je veliki ekran za zabavu, a ispod su ugrađene fizičke kontrole klime. Tu je i novi birač brzina zasnovan na prekidaču, čak manjih dimenzija od jedinice o kojoj se često diskutovalo u najnovijem Porscheu 911.

Vrhunski RS E-Tron GT pokreće par elektromotora, povezanih sa litijum-jonskom baterijom od 93,4 kVh, koju deli Taican, da bi proizveo 475 kV snage i 830 Nm obrtnog momenta. Audi tvrdi da je vreme sprinta 0-100 km / h manje od 3,5 sekunde.

Audi E-Tron GT iz 2021. godine u potpunosti će debitovati 9. februara 2021. u 23:00 AEDT. Australijsko lansiranje očekuje se kasnije 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button