fbpx
Automobili

Šef Mercedes-AMG-a preuzima glavni posao u Aston Martinu

Prema međunarodnim izveštajima, odnos britanske marke sa Mercedesom mogao bi da ojača.

Tobias Moers, šef Mercedes-Benzovog odeljenja za performanse AMG, spreman je da preuzme vodeći posao u borbi sa britanskom luksuznom markom Aston Martin.

AŽURIRANJE 26/5/20: Potvrđeno je Tobias Moers, izvršni direktor Aston Martina. Očekuje se da će se Aston Martin oglasiti u vezi sa imenovanjem u utorak, navodi Financial Times.

I dok je trenutni izvršni direktor Aston Martina Andi Palmer rekao da nije upoznat sa najavom i odbio je dalje komentare, Aston Martin je potvrdio da „preispituje svoj menadžerski tim“. “Dalje saopštenje biće objavljeno prema potrebi i kada bude prikladno”, rekao je Aston Martin u izjavi.

Izveštaj prati pad prodaje Aston Martina, koji je zabeležio pad cene akcija brenda za više od 90 procenata od kada je kompanija izašla u javnost 2018. godine.

Usred blokada COVID-19, Aston Martin je u prvom kvartalu 2020. godine zabeležio gubitak od 120 miliona funti (223 miliona američkih dolara) sa prihodom od prodaje smanjenim za približno 60 procenata. Imenovanje gospodina Moersa ojačalo bi vezu između Mercedes-AMG-a i Aston Martina, koji već vidi da nemačka marka već pruža tehnologije engleskom proizvođaču automobila.

U januaru ove godine kanadski biznismen Lavrence Stroll organizovao je strategiju spasavanja kompanije Aston Martin u iznosu od 540 miliona funti (1 milijarda američkih dolara), uloživši iz svog džepa 182 miliona funti (339 miliona američkih dolara).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button