fbpx
Automobili

Ford i Bosch demonstriraju automatizovani sistem parkiranja za vozila

Garaža sa dokazom koncepta omogućava vozačima da napuste svoje vozilo i da ga autonomno parkiraju kada stignu, međutim komercijalna prezentacija možda je još dugo daleko.

Ford i Bosch u SAD-u razvijaju automatizovani sistem parkiranja vozila sa uslužnim službama.

Kada test vozilo Ford Ford pobegne na određeno mesto na parkiralištu, vozač tada može da koristi aplikaciju za pametni telefon da pokrene automatsko parkiranje.

Testno vozilo komunicira sa integrisanim Bosch senzorima kako bi lociralo prazne prostore u objektu. Isti senzori mogu prepoznati i izbjeći pješake i druge opasnosti, te će autonomno parkirati automobil.

„Neprestano tražimo mogućnosti za proširivanje našeg vodećeg paketa Ford Co-Pilot360 tehnologija za pomoć vozaču koje pomažu ljudima da voze sigurnije i verujemo da automatizovana tehnologija parkiranja automobila pruža veliko obećanje“, rekao je Fordov tehnološki direktor, Ken Vashington.

„Naš rad sa Boschom i Bedrockom takođe je u skladu sa našom vizijom za budućnost, koja uključuje sve automatizovanija vozila koja su sve svesnija svoje okoline, a istovremeno im je potrebno manje računara na brodu kako bi se poboljšalo dizajn, pakovanje i pristupačnost.“

Prema Fordu, komunikaciona platforma od vozila do infrastrukture može se naknadno prilagoditi postojećim vozilima.

Prema zajedničkoj izjavi Forda i Boscha, automatizovani sistem sluga na kraju će biti sposoban za složenije operacije kao što su punjenje, punjenje gorivom i pranje automobila.

Još uvek nije jasno kada će se ove usluge automatizovanog parkiranja automobila služiti komercijalno, a Ford je nagovestio da nema čvrst vremenski okvir za široko javno predstavljanje.

Pogledajte aktuelni automatski sistem parkiranja automobila marke Mercedes-Benz / Bosch na dnu ove priče.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button