fbpx
Automobili

Izvršni direktor Mercedes-Benz Australije Horst von Sanden najavio je penzionisanje

Gospodina von Sandena, koji je nadgledao značajan rast prodaje tokom svog šestogodišnjeg mandata, zameniće bivši izvršni direktor Mercedes-Benz Južnoafričke Republike Florian Seidler.

Šef Mercedes-Benz Australije, Horst von Sanden, najavio je da će se povući krajem ove godine. Njega će na najvišem mestu zameniti Florian Seidler, koji je ranije bio izvršni direktor Mercedes-Benz Južne Afrike.

Gospodin von Sanden stigao je u Australiju 2000. godine i zauzeo mesto generalnog direktora za marketing. Postao je generalni direktor Mercedes-Benz Australia / Pacific u julu 2003., a ulogu izvršnog direktora preuzeo je 2014. godine.

Tokom njegovog mandata prodaja Mercedes-Benza u Australiji porasla je sa manje od 10.000 vozila godišnje na preko 35.000.

„Horst von Sanden, zajedno sa svojim timom, jedna je od pokretačkih snaga uspešne priče Mercedes-Benz-a u Australiji i na Novom Zelandu poslednjih godina“, rekao je šef kompanije za inostranstvo, Matijas Luer. „Njegova najveća strast je izgradnja timsko orijentisane kulture liderstva i stvaranje odličnog mesta za rad.

Želeli bismo da se zahvalimo Horstu za sve što je učinio za našu kompaniju, što je neverovatan timski igrač i sjajan vođa. “ Dolazeći izvršni direktor Florian Seidler pridružio se Mercedes-Benzu 2006. godine, a poslednje tri godine bio je šef prodaje i marketinga za prekomorski region u Stuttgartu.

Bio je direktor Mercedes-Benz Južne Afrike od 2012. do 2017. godine. „Veoma sam zadovoljan što pozdravljam Florijana Seidlera kao novog generalnog direktora Mercedes-Benz Australia / Pacific“, dodao je g. Luehrs.

„Siguran sam da će zahvaljujući svom ogromnom iskustvu Florian doprineti daljem razvoju naše kompanije u Australiji i na Novom Zelandu.“Show less

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button