fbpx
Automobili

2022 Mitsubishi Outlander Plug-in Hibrid odložen u Australiji, prvi detalji se pojavljuju

Mitsubishi Outlander Plug-in Hibrid (PHEV) za 2022. će stići u Australiju nekoliko meseci kasnije nego što je prvobitno planirano – iako za kupce koji ne žele da čekaju, ima dosta zaliha na osnovu početnih benzinskih varijanti.

Prvobitno u prodajnim salonima početkom 2022. – a kasnije prošireno na prvu polovinu 2022. – Mitsubishi Australia je obavestio da će prvi dolasci Outlander PHEV početi sredinom ove godine, zbog „ograničenja u lancu snabdevanja“.

Lokalne specifikacije tek treba da budu potvrđene, međutim vladini dokumenti ukazuju na to da će biti dostupna tri modela modela – početni nivo ES, srednje specifikacije Aspire i vodeći Ekceed – sa nivoima standardne opreme koji će verovatno odgovarati njihovim kolegama na benzin.

Cene za Australiju tek treba da budu potvrđene, međutim na Novom Zelandu PHEV košta oko 35 odsto više od ekvivalentnog benzinskog modela – što sugeriše nešto manje od 50.000 dolara plus troškovi na putu za ES lokalno, raste na oko 60.000 dolara za Aspire, i iznad 65.000 dolara za Ekceed varijantu.

Ove brojke bi predstavljale blagi rast cena u odnosu na odlazeći Outlander, čija je cena bila od 47.990 USD (ES) do 56.490 USD (Ekceed) pre troškova na putu – ali sa manje karakteristika, manjim električnim dometom i performansama i manjom karoserijom.

Vladin dokument sugeriše da će početni i srednji razredi (ES i Aspire) imati pet sedišta, dok se čini da će vodeći Ekceed dobiti sedam sedišta kao standard – prvo za plug-in hibrid Outlander.

Pokreće sve Outlander PHEV modele je 2,4-litarski četvorocilindrični benzinski motor od 98 kV/195 Nm, kojem je pridružen elektromotor od 85 kV/255 Nm na prednjoj osovini, motor od 100 kV/195 Nm na zadnjoj strani i baterija od 20 kVh ispod kože.

Mitsubishi ne navodi kombinovane izlazne snage i obrtnog momenta za svoje plug-in hibride – a različite krive snage benzinskih i električnih motora znače da se ne mogu jednostavno sabrati (za 283 kV/645 Nm). Pogon na sve točkove „Super sve točkove“ (S-AVC) je standardan.

Kompanija tvrdi 84 kilometra potpuno električnog dometa, prema ozloglašenim australijskim testnim protokolima ADR81/02 – u poređenju sa 54 km za prethodni model – uz tvrdnju o kombinovanoj potrošnji goriva od samo 1,6 litara na 100 kilometara.

Dostupna su tri režima vožnje specifična za PHEV: paralelni hibrid (koji pokreće benzinske i električne komponente zajedno za pogon točkova), serijski hibrid (napaja točkove samo električnom energijom i koristi benzinski motor kao generator) i puni EV Režim (samo električni).

Vodeće varijante opremljene su sa dve utičnice od 1500 V i 240 V, nudeći tehnologiju „od vozila do opterećenja“ koja omogućava vlasnicima da napajaju električne uređaje iz ugrađene litijum-jonske baterije automobila.

Ostale standardne karakteristike na vrhunskim modelima Ekceed PHEV trebalo bi da uključuju 12,3-inčni digitalni instrument tablu, 9,0-inčni ekran osetljiv na dodir, trozonsku kontrolu klime, kožna sedišta, panoramski krov, 20-inčne točkove i head-up displej.

Vodeći model Ekceed Tourer sa benzinskim pogonom dodaje kožna sedišta višeg kvaliteta, dvobojnu spoljašnju farbu i masažna sedišta – mada ako se PHEV asortiman zaista nadmaši kod Ekceed-a, nejasno je da li će ove karakteristike dovesti do skoka sa benzinskih na hibridne varijante.

2022 Mitsubishi Outlander PHEV (plug-in hibrid) trebalo bi da bude u prodaji u Australiji sredinom ove godine. Lokalne cene i specifikacije biće objavljeni bliže lansiranju.

Za kupce koji nisu zainteresovani za plug-in hibrid, Outlander koji radi samo na benzin je sada u prodaji – iako su viši razredi manje dostupni od pristupačnijih.

„Što se tiče zaliha, dileri imaju raspoložive zalihe ES i LS klasa, uz trenutnu isporuku. Za Aspire i Ekceed nova vremena čekanja na porudžbine trenutno ostaju isporuka u maju“, rekao je portparol Mitsubishi Australia za Drive.

Kašnjenja na vrhunskim modelima usledila su nakon promena uvedenih za modelsku godinu 2022.5, u kojoj će se funkcije ukloniti iz ES, LS i Aspire klasa kako bi se produkcija nastavila. Kliknite ovde za više detalja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button