fbpx
Automobili

Potvrđeno je, novi SL će zameniti Mercedes-AMG GT Roadster

Mercedes-AMG GT će i dalje postojati, osim njegove otvorene verzije.
Ako tražite model koji ćete otkriti kako biste iskoristili sunčane dane, Mercedes-AMG vam nudi svoj AMG GT Roadster. Uskoro više nećete moći da ga naručite, jer je proizvođač iz Affalterbacha upravo potvrdio da će ovaj model zameniti novi SL . Ova kozna generacija je u razvoju puteva već nekoliko meseci i uskoro će pokazati kraj haube.

Uklanjanjem Mercedes-AMG GT Roadster iz svog kataloga, proizvođač želi da ponudi Mercedes-AMG SL svaku priliku. Nada se da će sa ovim otkrićem postići mnogo uspeha. Novi SL dizajniran je kako bi privukao kupce koji traže udoban i sportski kabriolet. , Mercedes-AMG SA pokušava da pomiri najbolje od ta dva sveta, mi ćemo potvrditi da je u našem test vožnje.

U intervjuu novinarima iz Car and Driver, šef Mercedes-AMG-a rekao je da svi novi modeli neće nužno biti priključni hibridi. Dodao je da CLA 45 i GLA 45 neće moći da se priključe, baš kao i novi SL!

„Svaki AMG će imati neki oblik hibridizacije, ali to će uvek uključivati hibride od 48 volti bez mogućnosti priključivanja.“ Generalni direktor Mercedes-AMG-a Philipp Schiemer rekao je, dodajući “Nudit ćemo različite pogonske sklopove na ovom automobilu . “

Podsećanja radi, novi SL je stopostotni Mercedes-AMG proizvod. Zapravo nije Mercedes-Benz već Mercedes-AMG odgovoran za razvoj roadstera. Ovo vozilo je iznova i iznova „zadirkivano“, a da nemačka marka nije pokazala deo karoserije. Prema našim informacijama, Mercedes-AMG SL će biti dobro predstavljen ove godine, a očekuje se da će biti predstavljen u četvrtom kvartalu 2021. godine .

Trebao bi se pojaviti odmah nakon revidirane verzije Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe . Potonji će imati plug-in hibridnu platformu koju je Mercedes-AMG detaljno predstavio. Kao što je prethodno naznačeno, modeli opremljeni hibridnim V8 moći će da razvijaju do 815 ks.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button