fbpx
Automobili

Potpuno električni Mitsubishi Airtrek iz 2022. godine zadirkivan, zasnovan na Outlanderu

Mitsubishi je zadirkivao potpuno električnu verziju Outlandera, označenu kao Airtrek za kinesko tržište.

Otvoren na autosalonu u Šangaju 2021. godine, Mitsubishi SUV na baterije nosi redizajnirani prednji i zadnji kraj nego nedavno predstavljeni Outlander kako bi ga razlikovao kao električno vozilo (EV).

Naziv Airtrek prvobitno je dobio Outlander u Japanu kada je model predstavljen 2001. godine, a kompanija je rekla da je skovan da bi „opisao sposobnost vozila da putnike prevozi na avanturistička putovanja u„ besplatnom vozilu ptičji „način“ – sada vaskrsnuo za potpuno električni model.

Iako se još uvek može videti sa čisto električnom snagom, Mitsubishi Outlander PHEV se pokazao kao jedan od najpopularnijih plug-in hibridnih modela na australijskom tržištu u poslednjih nekoliko godina.

„Sasvim dizajniran za kinesko tržište, potpuno novi Airtrek biće lansiran do kraja ove godine kao četvrti model linije Mitsubishi Motors u Kini“, navodi se u saopštenju kompanije preko noći.

„Dodavanjem ovog električnog vozila želimo da doprinesemo stvaranju održivog društva za mobilnost.“

Vozilo se proizvodi u okviru Mitsubishi-jevog zajedničkog ulaganja sa kineskim proizvođačem automobila GAC.

Iako puni detalji Airtreka tek treba da budu objavljeni, s obzirom na odnos Mitsubishija sa Nissanom, moguće je da bi model mogao podeliti svoje osnove sa Nissanom Ariia, koji nudi između 430 i 610 km dometa od jednog punjenja.

Nema reči o tome da li će Mitsubishi Airtrek 2022. godine pronaći put do zemalja izvan Kine, ali postoje velike šanse da bi velika tržišta, poput Japana i Severne Amerike, mogla da vide model u narednim godinama, pre nego što će na kraju biti ponuđena u Australiji – možda sa jedinstvenim stajlingom i značkama Outlander.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button