fbpx
Automobili

2021. Polestar 2: Najavljene varijante sa jednim motorom sa dometom do 540 km

Prvi EV spin-off vozila dobio je par novih modela, snižavajući početne cene i povećavajući opseg.

Paleta 2021 Polestar 2 proširena je dodavanjem dve nove varijante sa jednim motorom, čime se trguje po nižim početnim cenama.

Sjedeći ispod postojećeg Polestar 2 sa pogonom na sve točkove od 78kVh, predstavljen pri lansiranju, dva nova Polestar modela gube zadnji motor Range-Topera i postaju pogon na prednje točkove i upareni su sa izborom „Standardni opseg“ od 64kVh ili „ Baterije dugog dometa od 78kVh.

Odluka za manji paket omogućava električnom motoru montiranom napred da razvija 165kV i 330Nm, omogućavajući „preliminarni“ domet vožnje od 420 do 440 kilometara u evropskom VLTP ciklusu, vreme sprinta 0-100 km / h od 7,4 sekunde i 160 km / h najveća brzina.

U međuvremenu, veća baterija daje izlaz na 170kV i 330Nm, povećavajući domet na između 515 i 540 kilometara prema VLTP protokolima – mada vreme 0-100km / h i najveća brzina ostaju na 7,4 sekunde odnosno 160km / h.

Za poređenje, vodeći model sa svim šapama razvija 300kV i 660Nm iz dvostrukih motora, izvlači domet od 450 do 480 kilometara iz baterije od 78kVh i navodi zahteve za ubrzanje i najveću brzinu od 4,7 sekundi i 205km / h.

Međutim, kompromis za manje gunđanja niža je cena, jer modeli sa jednim motorom Standard Range i Long Range koštaju u Velikoj Britaniji od 39.900 £ (71.800 USD), odnosno 42.900 £ (77.200 USD) – to je u poređenju sa vodećim Nalepnica od 45.900 £ (82.600 AUD).

Tražena cena početnog nivoa Polestar 2 omogućava mu da potkopa svog glavnog rivala, Teslin standardni opseg Model 3 od 40.900 £ (73.600 USD) – iako američki EV nudi duži domet VLTP (448km), brži je od 0-100km / h ( 5,6 sekundi), a može postići i veću maksimalnu brzinu (225km / h).

Varijante sa jednim motorom su sve samo identične skupljem bratu ili sestri, sa standardnom opremom koja uključuje 19-inčne aluminijumske felne, LED farove i zadnja svetla, 11,0-inčni info-zabavni ekran osetljiv na dodir koji pokreće Polestar-ov operativni sistem zasnovan na Android Automotive-u i 12,3 -inch digitalna instrument tabla.

Tu su i „performansni“ zvučni sistem sa osam zvučnika, zadnji senzori za parkiranje, kamera za pogled unazad, ažuriranja u bežičnom prenosu i Polestar digitalni ključ, plus novi veganski reljefni reljefni tekstilni materijal za sedišta i ugravirani 3D obrezati umetke.

Dostupna su tri opciona paketa: Plus, Performance i Pilot.

Plus paket dodaje panoramski stakleni krov, vrhunski zvučni sistem Harman / Kardon sa 13 zvučnika, grejanje prednjih sedišta sa memorijom, grejanje upravljača, grejanje zadnjih sedišta, grejanje brisača, oblogu sedišta poput kože VeaveTech i crni pepeo obrezati umetke.

Takođe se dodaje toplotna pumpa u Teslinom stilu, koja uzima ‘rasipanu’ toplotnu energiju iz pogonskog sklopa i ambijentalne toplote za napajanje sistema za kontrolu klime, smanjujući “klimatsko opterećenje” do 50 procenata i povećavajući domet do 10 procenata na temperaturama između 5 i 15 stepeni.

Performance Pack – ekskluzivan za vodeći 78VVh AVD model – dodaje ručno podesive dampere sa dvostrukim protokom Ohlins, četvoro-klipne Brembo kočnice, kovane aluminijumske felne od 20 inča i zlatne detalje na sigurnosnim pojasevima i kočionim čeljustima.

U međuvremenu, Pilot paket dodaje Pikel LED svetla, LED prednja svetla za maglu, prilagodljivi tempomat, asistenciju za centriranje trake, upozorenje na sudar od pozadi, kameru od 360 stepeni, prednji i zadnji parking senzori, nadzor mrtvih tačaka i upozorenje za unakrsni saobraćaj, potonji par sposoban za otkrivanje i sprečavanje sudara sa nadolazećim preprekama.

Dostupne pojedinačne opcije uključuju ventiliranu tapacirung od napa kože (kada je na raspolaganju Plus paket), plus metalik boja, aluminijumske felne od 20 inča i sklopivu vučnu polugu.

“2021. je godina u kojoj će Polestar 2 zaista dobiti zamah. Lansirali smo sa snažnom ponudom koja je dala sjajan ton automobilu. Sada proširujemo ponudu dodatnim verzijama – od kojih svaka zadržava svoj jedinstveni dizajn, vrhunski kvalitet i zabavu iskustvo vožnje “, rekao je izvršni direktor Polestara Thomas Ingenlath.

Polestar 2 2021. godine biće u prodaji u Australiji do kraja 2021. godine, a lokalno lansiranje očekuje se krajem godine.

Lokalne cene i specifikacije – uključujući i to da li će se novi modeli sa jednim motorom nuditi u Australiji – biće objavljeni bliže lansiranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button