fbpx
Automobili

Lamborghini beleži rekordnu prvu četvrtinu

U prvom kvartalu, Lamborghini je prodao 2.422 vozila. Urus se prodaje bolje nego Aventador i Huracan zajedno.
Lamborghini započinje 2021. godinu udarcem objavljujući najbolji rezultat u svojoj istoriji u prvom kvartalu. La Maison du Taureau je ponovo pokrenut odmah nakon 2020. godine koju karakteriše promet od -11% zbog zadržavanja i zamrzavanja proizvodnje.

Međutim, potražnja nikada nije opadala, jer su do kraja 2020. godine porudžbine pokrivale proizvodnju od januara do septembra 2021. godine.

Prva tri meseca Bika
Na strani podataka, između januara i marta 2021. godine, Lamborghini je prodao 2.422 automobila . Kao što smo rekli, ovo je rekord za Emilian House koji je zabeležio + 25% u poređenju sa istim periodom 2020. godine i + 22% u poređenju sa kvartalom 2019. godine, što je zauzvrat bio drugi najbolji kvartal ikada.

Urus ostaje najpopularniji model (1382 jedinica), a zatim je Huracan (753 jedinica) i Aventador (287 jedinica). Među tržištima, pozitivan zamah zabeležen je u ovoj ranoj fazi godine u Sjedinjenim Državama, Kini i Nemačkoj.

Porodica raste
Stoga 2021. godina obećava da će biti nezaboravna godina za Lamborghini. Posle 8.205 automobila isporučenih u 2019. i 7.430 u 2020. godini, nova godina izgleda obećavajuće.

Stephan Vinkelmann, predsednik i izvršni direktor kompanije Automobili Lamborghini, takođe je podelio svoje utiske: „Brend nastavlja da pokazuje veliku odzivnost na kontekst i rastuću privlačnost u vreme stalnih izazova i neizvesnosti.“ Rekao je gospodin Vinkelmann. „Knjiga narudžbi povećana je za 25% u poređenju sa prvim kvartalom 2020.“, nastavlja menadžer.

U ovim prvim mesecima godine, Huracan STO je već debitovao. Kasnije tokom godine trebalo bi da vidimo i restiliranje Urusa i predstavljanje dva nova modela sa V12 motorima koji će (moguće) biti naslednik Aventadora i hibridnog superautomobila izvedenog iz Siana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button