fbpx
Automobili

Jeep podseća na 43.000 Vranglera, gladijatora sa ručnim menjačima

Jeep je povukao 42.887 svojih vozila, uključujući Vrangler od 2018. do 2021. i Gladijator od 2020. do 2021. sa ručnim menjačima. Pritisna ploča kvačila u ovim vozilima može se pregrejati i slomiti, što dovodi do povećanog rizika od požara.

Jeep je rekao da će opoziv biti otklonjen ažuriranjem softvera. Jeep je opozvao 42.887 vozila Vrangler 2018–2021 i Gladiator 2020–2021 sa ručnim menjačima zbog problema sa pločicom kvačila. Pritisna ploča kvačila, koja prenosi snagu na kvačilo, može se pregrejati kao rezultat trenja, a zatim i loma, što na kraju dovodi do mogućnosti pucanja kućišta menjača i izbacivanja zagrejanih ostataka. To može izazvati požar.

Jeep je u prijavi Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA) rekao da ovo nije rezultat neispravnog dela. Umesto toga, to je problem sa dizajnom i otkloniće se ažuriranim softverom kako bi se smanjio obrtni momenat motora kada temperatura sklopa kvačila naraste previsoko.

Ako se problem razvije u nekom od pogođenih kamiona, vozači mogu osetiti izgoreli miris pre nego što otkaže. Proizvođač automobila je takođe rekao da je svestan jedne nesreće i da nema povreda kao rezultat neispravnih delova. Vlasnici Jeep Vranglera i Gladijatora iz tih modelnih godina mogu da provere veb lokaciju NHTSA opoziva da vide da li je njihovo vozilo uključeno.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button