fbpx
Automobili

Istraženo 1,9 miliona Toiota RAV4 terenaca zbog rizika od požara baterija

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) otvorila je istragu o Tojoti RAV4 nakon što je primila 11 žalbi na požar koji dolazi iz motornog prostora. Istraga obuhvata skoro 1,9 miliona vozila u SAD iz četvrte generacije RAV4, koja je napravljena između 2013. i 2018. godine modela. NHTSA je rekla da sumnja da problem dolazi zbog pozitivnog priključka na 12-voltnom kratkom spoju akumulatora na zadržanom okviru. Vozila nisu opozvana, ali istraga bi mogla dovesti do toga.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) otvorila je istragu o Tojoti RAV4 za period 2013–2018. Godine, nakon što je primila 11 žalbi na požar koji je počeo iz odeljka motora, kao što je prvi objavio Associated Press. Istraga pokriva skoro 1,9 miliona vozila, a NHTSA je saopštila da sumnja da problem dolazi zbog pozitivnog priključka 12-voltnog kratkog spoja na zadržanom okviru akumulatora, “što može dovesti do naglog gubitka električne energije, zaustavljanje vozila , i / ili požar koji potiče iz motornog prostora, “prema dokumentu koji je objavila regulatorna agencija.

Od 11 podnetih žalbi, sedam je prijavilo da je požar započeo tokom vožnje automobila, a ostale četiri su rekle da se dogodio dok je kontakt bio isključen. U slučajevima kada se automobil vozio, polovina vozača je doživela da se automobil zaustavi pre požara. Kao rezultat problema nisu zabeležene nesreće ili povrede.

NHTSA je takođe istakao da su u nekim slučajevima faktori bili nepravilna ugradnja baterije ili prethodna popravka sudara na prednjoj strani. Vozila nisu opozvana, ali ova preliminarna istraga može dovesti do opoziva. Za više informacija o procesu istrage, ovaj dokument NHTSA pokriva detalje postupka opoziva i istraga.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button