fbpx
Automobili

Električni Volvo P1800 mogao bi biti početak retro revolucije – AŽURIRANJE

Špijunske fotografije pokazuju ono što izgleda kao klasični Volvo sa električnim pogonom, uoči 60. godišnjice modela sledeće godine.

Originalni fotograf se od tada javio i rekao britanskom Autocaru da je Volvo P1800 imao ugrađenu izduvnu cev i potvrdio da automobil zvuči kao da se vozi na svom originalnom benzinskom motoru.

Ostaje nepoznato zašto je P1800 bio u punoj maskirnoj odjeći, ali vjerovatno je da je vozilo neka vrsta ‘restomod’ (obnovljene i modifikovane) kreacije koja će proslaviti 60. rođendan modela 2021. godine.

Zakamuflirana verzija klasičnog Volva P1800 – sa onim što bi mogao biti električni pogon – uhvaćena je kamerama u Švedskoj.

Vozilo je viđeno u blizini Volvovog poligona Hallered i pokazuje brojne razlike u odnosu na kultni P1800 prvobitno objavljen 1961. godine.

Kamuflaža skriva šire lukove točkova – verovatno će pomoći smeštanju mnogo većih i modernijih točkova i guma ugrađenih u automobil. Takođe postoji izrazit nedostatak vidljivih izduvnih cevi.

Sledeće godine Volvo P1800 obeležava 60. godišnjicu, a švedska automobilska kompanija ranije je bila otvorena prema svojoj nameri da krene ka električnim pogonima.

Naša evropska špijunska agencija izvršila je neko kopanje po registarskoj tablici, ukazujući na to da vozilo pripada šefu razvoja motora za Cian Racing – zvanični Volvoov automobilski sportski partner, nekada poznat kao Polestar Racing.

Istorijski podaci pokazuju da je vozilo zamenilo ruke između kompanija Polestar i Cian Racing, što ukazuje na bliske veze sa Volvom i sugeriše da bi se ovo vozilo moglo razviti u nešto posebno za proslavu 60. rođendana modela 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button