fbpx
Automobili

Izrađena kabriolet Toiota GR 86 iz 2022. godine: Novi sportski kupe dobija tretman ugaone brusilice

O kabriolet varijanti Toiote GR 86 i blizanca ispod kože Subaru BRZ već se dugo priča – sada znamo kako bi mogao da izgleda.

Nakon nedavnog i visoko publikovanog lansiranja, naš interni Photoshop-ov pištolj Alek Misoiannis uzeo je slobodu da izvede potpuno novi sportski kupe bez krova.

Ova interpretacija zadržava postojeći raspored sedišta u automobilu 2 + 2 i vidi uvlačivi mekani gornji deo smešten iznad prtljažnika. Prednja maska i donji zadnji deo su nepromenjeni.

Nova Toiota GR 86 izvodi 173kV / 250Nm iz novog Subaru BRZ-ovog 2,4-litarskog prirodno usisavanog četvorocilindričnog ‘bokserskog’ motora.

To se šalje na zadnje točkove pomoću šestostepenog ručnog ili šestostepenog automatskog menjača, omogućavajući sprint 0-100km / h da se završi za zahtevanih 6,3 sekunde.

Kabriolet varijanta bi verovatno bila malo sporija sa linije, zbog njene dodatne težine zahvaljujući potrebi za povećanim učvršćivanjem šasije ispod kože.

  1. Toiota je predstavila koncept kabrioleta 86 (prikazan u nastavku) i, iako planovi na kraju nisu uspeli da se ostvare, to se uveliko podrazumevalo u vreme kada će ovaj model biti predstavljen u masovnoj proizvodnji.

Međutim, glasnogovornik Toiote u Australiji brzo je oborio sugestije da bi novi 2021 GR 86 mogao uskoro da dobije tretman ugaone brusilice: „Ovo trenutno lokalno nije na našem radaru i, po mom najboljem saznanju , koji nije deo širih planova za brend. “

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button