fbpx
Automobili

2022. Volksvagen Amarok zadirkivao: Dolazi ute na bazi Ford Rangera

Nemci su prvi pružili uvid u ono što možemo očekivati od novog saveza inženjera i arhitekture između Volksvagena i Forda.

Predstavljen je prvi pogled na predstojeći Volksvagen Amarok iz 2022. godine, nagoveštavajući zliji dizajn druge generacije.

Razvijen u partnerstvu sa Fordom, novi Amarok ute će preuzeti veći deo svog inženjeringa i arhitekture iz projekta Ranger – dok će Volksvagen preuzeti vođstvo u kombijima za obe kompanije.

Izgleda da će Amarokov poznati kutijasti izgled biti nastavljen sa novim modelom, dok prednji kraj preuzima od modela poput SUV-a Tiguan i T-Roc.

Zanimljivo je da postoji izgled dinamičnog štita sličan Mitsubishiju Tritonu u donjoj polovini fascije (Triton prikazan dole).

Otkriveno je malo novog o povezivanju Volksvagena i Forda od njegovog prvobitnog najave 2019. godine, ali australijski ogranak nemačkog proizvođača je – što nije iznenađujuće – izrazio veliko interesovanje za novu ute.

U razgovoru sa CarAdvice prošle godine, lokalni šef Volksvagenovih komercijalnih vozila Rian Davies rekao je: „To je dobra priča za nas, činjenica da imamo globalno savezništvo sa Fordom za tri ključna proizvoda i da imamo ključni uticaj sa australijskog tržišta Razvoj uspeha Amaroka i Rangera zaista je dobra vest i za kupce Forda i za nas.

Prilično smo uzbuđeni zbog izgleda tamo. ” Krajem prošle godine otkriveno je da Amarok u neposrednoj budućnosti neće biti deo masovne Volksvagenove strategije elektrifikacije.

„Trenutno se ne planira elektrifikacija ove vrste automobila“, rekao je šef marke Volksvagen Ralf Brandstatter za CarAdvice u Frankfurtu.

Kako se očekuje da će novi Amarok biti lansiran negde 2022. ili 2023. godine, trebalo bi da očekujemo da će tokom narednih godina iscuriti tok zvaničnih detalja, curenja i špijunskih fotografija.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button