fbpx
Automobili

Električni Chevi Silverado Pickup potvrđen sa 400 milja dometa

Chevi će napraviti električnu verziju svog kamioneta Silverado. Gradiće se u istoj fabrici kao i modeli kamiona i SUV vozila GMC Hummer EV. Očekujemo da će stići 2023. ili 2024. godine, a električni model će se prodavati zajedno sa Silveradom na gas.

Znali smo da je to neizbežnost, a sada imamo potvrdu da će Chevi napraviti električnu verziju svog kamioneta Silverado. Izgrađen u istoj fabrici kao i GMC Hummer EV kamioni i SUV modeli, ovaj predstojeći Chevi EV će se suprotstaviti budućem električnom Fordu F-150 i bezbroj drugih električnih kamiona koji su uskoro obećali da će se pojaviti na tržištu.

GM tvrdi da će nuditi do 400 kilometara dometa jednim punjenjem, a sadržaće i kompanijske Ultium baterije. Chevi je takođe rekao da će se električni Silverado nuditi u verziji flote koja je orijentisana na rad i u verziji maloprodaje. Njegov predstojeći dolazak za sada neće uticati na Silverado na benzinski pogon, jer Chevi kaže da planira ažuriranje trenutne linije Silverado sa unutrašnjim sagorevanjem, verovatno za 2022. godinu.

Prvi put smo čuli za električni Chevi pickup prošle godine i videli smo mogući prototip dizajna za ovaj novi model u pozadini GM prezentacije pre nekoliko meseci. Verovatno će biti u ponudi sa više konfiguracija pogonskog sklopa i veličinama baterija. Kao referenca, Hummer će nuditi pogonske sisteme sa jednim, dva i tri motora, a Ultium baterije imaju kapacitet do 200,0 kVh.

Chevi još nije dao vremenski raspored kada će proizvodnja Silverado EV-a započeti. Mislimo da će to biti negde 2023. ili 2024. godine s obzirom na planirano predstavljanje modela Hummer kamiona i SUV modela. GM je rekao da će do 2025. godine ponuditi 30 novih električnih modela, a da će dve trećine njih biti dostupno u Severnoj Americi.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button