fbpx
Automobili

Audi K4 e-tron, uključujući Sportback: Prezentacija električnog SUV-a

Ekvivalent VV ID.4 i Škodi Eniak sa dva prednja i jednim pogonom na sva četiri točka
Audi predstavlja svoja prva vozila zasnovana na modularnom električnom sistemu (MEB): K4 e-tron i K4 e-tron Sportback. Postoje tri motora. Osnova je K4 35 e-tron sa zadnjim motorom od 125 kV. Pored toga, tu su K4 40 e-tron sa 150 kV i model sa pogonom na sve točkove K4 50 e-tron kuattro sa 220 kV.

Osnovni model dobija malu bateriju od ID.4 sa 52 kVh mreže; tako da automobil stiže 341 kilometar do VLTP-a. Preostala dva modela imaju najveću ID.4 bateriju od 77 kVh. To znači da K4 40 e-tron prelazi impresivnih 520 km, a pogon na sva četiri točka samo 488 km. Domet modela Sportback je nešto veći, očigledno jer su, sa koeficijentom otpora od 0,26, aerodinamički povoljniji od normalnog e-trona (koeficijent otpora = 0,28).

Galerija slika: 2022 Audi K4 Sportback E-Tron

  1. Audi K4 Sportback E-Tron
    4th slike
    Osnovni model puni se samo sa 7,2 kV naizmenične struje ili sa 100 kV jednosmerne struje, a ostale verzije stvaraju 11 kV i 125 kV. Oporavak se može podesiti u tri faze pomoću lopatica na volanu, ali samo kao opciju. Postoji i režim B koji se aktivira na ručici menjača. Generalno, međutim, Audi se oslanja na slobodno jedrenje, a ne na često zagovaranu vožnju jednim pedalom – plovidba je efikasnija, prema brendu iz Ingolstadta.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Unutra se nalazi tradicionalniji kokpit, ali sa novom vrstom upravljača koji je spljošten na vrhu i na dnu. Ako vam se to ne sviđa, možete naručiti i okrugli. Potpuno novo je to što možete odabrati jedan od četiri uzorka za dnevna LED svetla putem ekrana osetljivog na dodir. Posebne karakteristike uključuju head-up displej sa funkcijom proširene stvarnosti poznat iz ID.3 i ID.4 .

Lansiranje K4 e-tron na tržište je u junu 2021, a Sportback sledi krajem jeseni. Audi je sada otkrio i cene: osnovni model košta 41.900 evra, model najvećeg dometa dostupan je za 47.500 evra, a pogon na sva četiri točka za 5.900 evra. Rečeno je da je Sportback skuplji za oko 2.000 evra, iako je K40 e-tron očigledno dostupan samo sa ugaonim zadnjim delom.

Više informacija o K4 e-tronu i njegovom pogrbljenom rođaku (kao i brojne druge fotografije i infografike) možete pronaći na InsideEVs.de.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button