fbpx
Automobili

Cena i specifikacije Mercedes-Benz S-klase iz 2021. godine: S450 predstavlja vodeću liniju lansiranja potpuno nove limuzine

Limuzina sedme generacije koja će se lansirati sa benzinskim motorom red-sik, u kombinaciji sa izdašnom standardnom opremom i vodećom tehnologijom u klasi.

Potvrđeni su australijski detalji o cenama i specifikacijama za Mercedes-Benz S-klase 2021. godine.

Dve varijante Mercedes-Benz-ove vodeće limuzine S-klase biće ponuđene pri lansiranju, ‘standardni’ S450 4Matic i S450L 4Matic sa dugim međuosovinskim rastojanjem, po ceni od 240.700 USD i 264.900 USD pre troškova na putu.

Oba modela snagu dobijaju iz 3.0-litarskog turbopunjača sa šest-rednim benzinskim motorom, koji na put šalje 270kV i 500Nm putem devet-stepenog automatskog menjača i 4Matic pogona na sva četiri točka, za vreme sprinta od 0-100km / h od 5,1 sekunde. .

Ravan-šest mlin pomaže 48-voltni blago-hibridni električni sistem, koji može da obezbedi dodatnih 16kV / 250Nm pojačanja za kratke periode pod jakim ubrzanjem, i omogućava kombinovanu potrošnju goriva od 8,2L / 100km i 8,4L / 100km za S450 odnosno S450L.

Očekuje se da će kasnije biti ponuđena verzija višeg stepena S580L, koja će upariti 4,0-litarski tvin-turbo benzinski V8 sa 48-voltnim sistemom za ukupno 370kV i 700Nm.

U poređenju sa evropskim kolegama početnog nivoa, australijski isporučeni modeli S-klase do kraja su prepuni tehnologije i karakteristika u čitavom asortimanu.

Standardnu opremu na oba modela predvodi visokotehnološka kabina sa 12,3-inčnim 3D digitalnim instrumentom (sa praćenjem oka) i 12,8-inčnim OLED informativno-zabavnim ekranom osetljivim na dodir sa najnovijim Mercedesovim operativnim sistemom MBUKS, sa satelitskom navigacijom (sa živim saobraćajem i predviđanje funkcionalnosti), Apple CarPlai, Android Auto, MBUKS Unutrašnji asistent i glasovni asistent „Hei Mercedes“.

Head-up ekran sa podrškom za satelitsku navigaciju proširene stvarnosti (koja virtuelno može da projektuje smernice za navigaciju na putu do 10 metara unapred) je standardni, kao i Burmester 3D surround zvučni sistem sa 15 zvučnika i 710 vati, bežični pametni telefon punjenje, dvozonska automatska kontrola klime, ambijentalno LED osvetljenje u unutrašnjosti, projekcija svetla lokve, ulazak bez ključa i pokretanje dugmetom.

Tu su i električni stakleni panoramski krovni otvor (sa funkcijom klizanja i naginjanja), zadnji suncobran na električni pogon, volan presvučen kožom nappa, električno podesiva prednja sedišta sa grejanjem i hlađenjem, memorijska funkcionalnost upravljačke kolone, skener otiska prsta , poklopac prtljažnika bez upotrebe ruku, grejani spoljašnji retrovizori koji se preklapaju, zadnja stakla za zaštitu privatnosti i izolovana akustična stakla za prednje bočne prozore.

Ostale standardne karakteristike uključuju adaptivne Multibeam LED farove, vazdušno ogibljenje, vrata koja se zatvaraju, podršku za aplikaciju za pametni telefon Mercedes Me Connect, uvučene ručke na vratima, kameru od 360 stepeni i poluautonomnu aktivnu pomoć pri parkiranju.

Standardne karakteristike aktivne bezbednosti u lokalnoj asortimanu Mercedes-Benz S-klase uključuju prilagodljivi tempomat sa stop-and-go, asistencijom za centriranje trake, asistencijom za promenu trake, sistemom za izbegavanje upravljanja i sistem za pomoć u saobraćajnim znakovima koji čita znakove brzine i prilagođava u skladu s tim i prilagodljivi sistem tempomata.

Iako će verzije nove S-klase na nemačkom tržištu uskoro moći sami da se voze (pod nadzorom, iako) s rukama vozača s volana na mapiranim autoputevima brzinom do 60km / h, australijsko zakonodavstvo znači da su lokalni kupci pobedili ‘ za sada nema pristup tom nivou funkcionalnosti.

Dodatne karakteristike ugrađene u međuosovinski razmak S450L 4Matic uključuju međuosovinsko rastojanje duže za 110 mm, zadnja sedišta podesiva po snazi sa memorijom, automatsku zadnju kontrolu klime i vazdušne jastuke okrenute prema napred na zadnjim sedištima.

Opcije u lokalnoj paleti S-klase uključuju adaptivne LED farove Digital Light – sposobne da projektuju upozorenja na put sa dometom od 150 metara većim od dometa standardnih LED jedinica, zahvaljujući 2,6 miliona „piksela“ – plus upravljanje na zadnjim točkovima ( sa uglom do 10 stepeni), „aktivno“ ambijentalno unutrašnje osvetljenje i paket Energizing.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button