fbpx
Automobili

2022. godine predstavljen električni terenac Volvo C40 Recharge, australijsko lansiranje krajem 2022. godine

Volvo C40 Recharge iz 2022. godine zvanično je predstavljen preko noći, uoči australijskog lansiranja krajem 2022. godine.

Nalazeći se pored postojećeg KSC40 malog SUV-a u Volvovoj kompaktnoj porodici serije 40, C40 Recharge biće pozicioniran kao sportskija, coupe-ova alternativa svom konvencionalnom bratu i sestri – i postaće prvi model švedske marke koji nudi samo električnu snagu.

Glavnina dizajnerskih razlika u odnosu na KSC40 može se naći pored prednjih sedišta, gde su model ‘ravne’ krovne linije i uspravna vrata prtljažnika sa modelom KSC zamenjeni kosom estetikom nalik kupeu sa integrisanim crnim krovnim spojlerom.

LED zadnja svetla sa 3D efektom sada se nastavljaju u vrata prtljažnika, pri čemu je ovaj takođe postigao drugi spojler pričvršćen za njegovu ivicu.

Sprijeda, zatvorena rešetka je sada bez okvira, dok takođe imaju uglastiji dizajn donjeg branika i tanji farovi „Torovog čekića“ sa „vrhunskom tehnologijom piksela“.

Iznutra, C40 Recharge deli veći deo svoje kabine sa prvim Volvoovim električnim vozilom, KSC40 P8 Recharge, uključujući svoju konfigurabilnu digitalnu tablu instrumenata i info-zabavni dodirni ekran zasnovan na Androidu.

Ispod kože, SUV u stilu kupea nalazi se na istoj šasiji Kompaktne modularne arhitekture (CMA) kao Volvo KSC40 P8 Recharge i 2 električna vozila sestrinske marke Polestar.

Novi model na pokretanju će biti isti pogonski sklop sa P8 kao i pomenuti blizanci, kombinujući dva elektromotora i bateriju od 78kVh za 300kV snage, obrtni momenat od 660Nm, pogon na sva četiri točka i očekivanih 0- Vreme sprinta 100km / h.

Vozite pažljivo i Volvo tvrdi da je C40 Recharge sposoban da pređe 420 km jednim punjenjem, u skladu sa evropskim ciklusom testiranja VLTP – cifra koja će se navodno poboljšati u budućnosti, putem bežičnih ažuriranja softvera, prema Teslinim vozilima.

U ponudi je DC punjenje do 150kV, što omogućava punjenje od nula do 80 procenata za 40 minuta.

Očekuje se da će kasnije uslediti i jeftiniji model sa pogonom na prednje točkove, čime se motor na zadnjoj osovini briše i šalje 150kV samo na prednje točkove.

Prekomorski mediji izveštavaju da C40 ima sličan otisak kao i KSC40, ali oko 70 mm niža linija krova i 62 mm smanjen prostor za glavu zadnjih putnika.

Podrazumeva se da prostor za prtljažnik iznosi 413 litara, potpomognut 31-litarskim „prednjim prtljažnikom“ na kojem bi obično sedeo benzinski motor.

Volvo C40 Recharge iz 2022. godine ući će u proizvodnju u fabrici marke u Gentu u Belgiji u severnu jesen 2021. godine, zajedno sa KSC40 P8 Recharge.

Volvo Australia je potvrdio da će se C40 pristati na australijskim obalama krajem 2022. godine – više od godinu dana nakon što električni terenac KSC40 P8 Recharge treba lokalno da lobira, avgusta 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button