fbpx
Automobili

2021. Hiundai Baion objavljen za Evropu, a ne za Australiju

Lagani terenac Hiundai Baion 2021. godine predstavljen je za Evropu preko noći – ali ovaj crossover veličine pinte nije vezan za australijske obale.

Vozeći se na istoj platformi kao i i20 laka vrata na evropskom tržištu – koja će u Australiju doći samo u N performansama – Baion se uklapa u Hiundaijevu evropsku SUV liniju kao početni model, B-segment, ispod malog Kona veličine takođe se nudi u Australiji.

Fokus kompaktnog SUV-a na evropskom tržištu ogleda se u njegovom imenu, izvedenom iz grada Bajone na jugozapadu Francuske

Na prednjem delu dizajna, Baion se odlučuje za agresivniji, agresivniji izgled standardnog poklopca i20, sa velikom prednjom maskom, rastućom linijom ramena i podeljenim LED farovima, pri čemu poslednji vide gornje dnevne svetlosne jedinice povezan preko širine poklopca motora tankom crnom trakom.

Sa zadnje strane, tanke vertikalne LED trake zadnjih svetla spojene su LED šipkom pune širine kako bi se stvorio oblik „H“, dok duž bočnih alu felni prečnika do 17 inča ispunjava lukove.

Dostupno je devet boja spoljašnjosti – uključujući herojsku nijansu Mangrove Green – sa sedam završnih obloga sa kontrastnim krovom Phantom Black.

Čitaoci upoznati sa kabinom nove generacije i20 naći će nekoliko iznenađenja u novom Baionu, s 10,25-inčnim digitalnim instrumentom u gradskom automobilu i 10,25-inčnim infotainment sistemom osetljivim na dodir (sa Apple CarPlai i Android Auto) koji se prenose na SUV.

Ostale dostupne unutrašnje funkcije uključuju zvučni sistem Bose sa osam zvučnika, bežično punjenje pametnih telefona i tri USB porta.

Ispod svog kompaktnog lima, Baion ima dužinu od 4180 mm, širinu od 1775 mm i visinu od 1490 mm (na točkovima od 16 inča), sa međuosovinskim razmakom od 2580 mm – koji ga verovatno svrstava u klasu „lakih SUV-a“ ukoliko na kraju krene put Australije, pored Trenutno se prodaje Hiundai Venue Dovn Under.

Prostor za prtljažnik sa uspravnim zadnjim sedištima iznosi 411 litara – više od 60 litara iznad otvora i20 i 56 litara iznad australijskog mesta održavanja – ili 1205 litara sa preklopljenim drugim redom.

Evropsku liniju motora predvodi 1,0-litarski turbobenzinski trocilindrični benzinski motor sa blagom hibridnom asistencijom od 48 volti – ovaj poslednji električni sistem smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2 pokretanjem pomoćnih sistema i izvođenjem

Dostupan u podešavanjima od 74kV / 172Nm i 88kV / 200Nm, motor je standardno uparen sa šestostepenim ‘inteligentnim’ priručnikom – koji upravlja kvačilo elektronski, a ne putem hidrauličkog sistema, omogućavajući mu da ga isključi automobil. sistemi za uštedu goriva.

Automatski je dvostruko kvačilo sa sedam brzina, kao opcija, dok menjač sa tri pedale takođe postiže usklađivanje okretaja, prvo za Hiundai model bez znakova N ili N Line.

Svi modeli su sa pogonom na prednje točkove, uprkos Baionovom hrapavom izgledu i do 183 mm klirensa.

Dostupan je Hiundaijev paket aktivne bezbednosti SmartSense, koji uključuje prilagodljivi tempomat (sa podrškom za podatke o navigaciji), pomoć pri zadržavanju trake, pomoć pri praćenju trake, automatska duga svetla, autonomno kočenje u slučaju nužde uz detekciju pešaka i biciklista i podršku za raskrsnice i vozača praćenje pažnje.

Dostupno je i automatsko kočenje u nuždi pri niskim brzinama, plus nadgledanje mrtve tačke i upozorenje za poprečni saobraćaj pozadi, potonji par sposoban i za otkrivanje i za kočenje prepreka.

Hiundai Baion iz 2021. godine biće u prodaji u Evropi u narednim mesecima, a lansiranje u Velikoj Britaniji navodno je zakazano za jun.

Podrazumeva se da australijsko lansiranje nije u planovima Hiundai Australia, s obzirom da već nudi lokalno mesto slične veličine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button