fbpx
Automobili

Britanska kompanija nudi unapred zarđale delove automobila

Većina vlasnika automobila se potrudi da svoj automobil ne rđa, ali Heritage Customs, izdanak britanske dizajnerske kuće Neils van Roij Design, nudi unapred zarđale spoljne ploče za automobile poput Land Rover Defendera iz 2021. godine.

Stilizovani kao deo ručno napravljenog prerađenog Land Rover Defender Valiance brenda 2021. godine, korodirane ploče opisane su kao prava rđa i pregledavaju se na bočnim otvorima i umetcima poklopca sa dijamantskim pločama.

Proces uključuje tehnologiju vezivanja metala koja prska tanak sloj aluminijuma, mesinga, bronze, titana, cinka ili čak zlata na boju automobila koja poprima oblik i fleksibilnost matičnog materijala.

Može se zaptivati u bilo kom trenutku kako bi se sprečilo da završni sloj još više rđa ili ga ostaviti na miru kako bi „prirodni tok korozije započeo“.

Jedinstveni postupak farbanja nudi se kao deo prilagođenog programa brenda Land Rover Defender kojim se unutrašnjost i spoljašnjost ponovo dovršava u niz novih materijala poput aluminijuma, kože, teksasa, tikovine i bakra.

Niels van Roij kaže da zarđali spoljni efekat može da se primeni na točkove ili čak na elemente enterijera, ukoliko to kupac poželi.

Porsche se ranije ove godine na prvi april našalio da će početi da nudi lažnu patinu sveže iz fabrike, mada ovo je prvi put da efekat nudimo kao ozbiljnu opciju prilagođavanja.

Rđavi izgled je za sada dostupan samo po modelu Valiance (zasnovan na novom Land Rover Defender-u) i Vintage (zasnovan na starom Defender-u), mada se razume da će se marka u budućnosti možda razgranati na druge modele.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close