fbpx
Automobili

lamburgini urus proizvedeno 10,000 primjeraka i u prodaji su.

SUV je već najprodavaniji model marke Toro i više nego je udvostručio količine proizvodnje fabrike Sant´Agata Bolognese

Lamborghini Urus: proizveden uzorak broj 10 tisuća


Samo nekoliko godina: prošlo je mnogo od uvođenja Lamborghini Urusa na tržište. Period u kojem je Suv del Toro prešao prekretnicu od 10.000 prodanih jedinica. Uzorak ovog prvog komercijalnog zapisa namijenjen je ruskom tržištu: crni je Noctis Matt, u kombinaciji s dvobojnim interijerom s karbonskim umetcima.

Od svog predstavljanja na tržište, koje se dogodilo 2018. godine, Urus je pojačao prodaju marke Sant’Agata Bolognese, značajno povećavajući svoj promet: samo pomislite da je u 2019. kupcima isporučeno 4.962 Urusa od 8.205 ukupno automobila koje proizvodi Lamborghini. Što znači da je sportski program, u prvoj punoj godini nazočnosti na listi, vrijedio preko 60% ukupne prodaje. U 2017. godini, kada Urus nije bio dostupan, isporuke su se zaustavile na 3.815 komada.

Lamborghini Urus: proizveden uzorak broj 10 tisuća
To opravdava kako je 2017. godine za prihvat proizvodnje trećeg modela Urus, proizvodno mjesto Automobili Lamborghini prešlo s površine od 80.000 do jednog od 160.000 četvornih metara (u 2019. je također otvorena tvornica slika potpuno posvećena Urusu).

Lamborghini Urus: proizveden uzorak broj 10 tisuća
Ipak, Lamborghini nije jedini slučaj koji pokazuje koliko tržište čezne za SUV-ovima, uključujući i one visokih performansi, koji takođe mogu potaknuti poslovanje proizvođača superautomobila. Toliko da se danas prodaja Porsche-a uglavnom temelji na modelima s visokim kotačima: na primjer, u prvoj polovici 2020. godine, marka je isporučila 116.964 automobila. Od toga, 39.245 je bio Cayenne, najprodavaniji brend, a slijedi ga manji Macan, sa 34.430.

Lamborghini Urus: proizveden uzorak broj 10 tisuća
To znači da su u Porscheu sportska oprema činila 63% ukupne prodaje. Za referencu, ikonski 911 stao je na “samo” 16.919 komada. Zbog toga nije čudno što su čak i proizvođači poput Aston Martina, Bentleyja i Rolls-Roycea ulagali u modele ovog tipa. Ferrari je ustupio i komercijalnu privlačnost SUV-ova koji će na temu predstaviti svoju interpretaciju tokom 2022. godine: trebao bi biti nazvan Thoroughbred i obećava tehničku i stilsku revoluciju za cijeli segment sportskih komunalnih usluga.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button