Automobili

Tesla Cibertruck je smislio još jednu stambenu nadgradnju

Prototip Tesla Cibertruck predstavljen je u novembru 2019. godine, a prvobitni plan je bio da stvarna prodaja počne kasnije ove godine. Ali zbog pandemije i globalne nestašice elektronskih komponenti, datumi su odloženi. Međutim, kompanije treće strane već u punom zamahu razvijaju dodatnu opremu za futuristički kamion.

Tim Form Camper-a je podelio kompjuterski generisane slike buduće stambene jedinice. Rad na pravom prototipu je već u toku – prva radna kopija biće prikazana bliže sredini 2022. Ono što je posebno interesantno je da je nadgradnja kompatibilna ne samo sa Cibertruck-om, već i sa Fordom F-150 .

Dimenzije modula su kompaktne, lako se može uklopiti u zadnji deo kamioneta. NJegova glavna prednost je klizno telo. Zahvaljujući mehanizmu, ukupna stambena površina može se povećati na 6,6 kvadratnih metara. Programer je obezbedio dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo i kompletnu kuhinju sa šporetom, frižiderom sa zamrzivačem, ormarima i stolom.

Predviđeno je nekoliko sunčanih nadstrešnica, a na krovu se nalaze solarni paneli za skladištenje energije za potrebe modula. Form Camper obećava da će početi proizvodnju do kraja 2022. godine, nadamo se da će do ovog trenutka i sam pickup biti stavljen na montažnu traku.

Približna početna cena biće 69.500 dolara, što je po trenutnom kursu oko 4.950.000 rubalja. Prednarudžba je već otvorena, ako rezervišete sada, možete dobiti popust.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close