fbpx
Automobili

2022 Bentlei Continental GT Speed Pack 650 KS, nova tehnologija šasije

Nova verzija brzih performansi Bentlei Continental GT visokih performansi je ovde, a od 13. aprila dolazi i u kabriolet verziji.

Ima tvin-turbo 6,0-litarski V-12 motor sa 650 konjskih snaga i 664 funte stope obrtnog momenta. Bentlei kaže da će preći sa nule na 60 mph za 3,5 sekunde (3,6 sekunde za kabriolet) i da ima najveću brzinu od 208 mph. AŽURIRANJE 4/13/21: Bentlei je objavio detalje o kabriolet verziji Continental GT Speed, koja dolazi s izborom od sedam hladnjaka na krovu – uključujući tvid – i osam unutrašnjih završnih obloga krova. Krovni sistem, koji se otvara ili zatvara za 19 sekundi pri brzinama do 30 mph, koristi Z-preklopnu strukturu za bolje smanjenje buke, a sedišta imaju integrisanu grejač za vrat.

Nijednom Bentleiu ne fali brzina, ali britanski proizvođač luksuza zadržava upotrebu svog Speed brandinga na derivatima svojih najboljih performansi. Continental GT Coupe je sada dobio članstvo u ovom klubu, a novi 2022 GT Speed na ovim prvim zvaničnim slikama sigurno izgleda prikladno brzo i impozantno.

Uprkos svom imenu, Continental GT Speed nije znatno brži od automobila na kome je zasnovan – bar ne u pravoj liniji. Snaga dolazi iz Bentlei-jevog dvostrukog turbo 6,0-litarskog V-12, podešenog da isporuči 650 konjskih snaga u ovoj aplikaciji. To je 24 ks više od uobičajenog Conti GT V-12, ali oba automobila dele isti obrtni momenat od 664 funte stope. Bentlei tvrdi da je vreme od nula do 6o mph za samo 3,5 sekunde, što je za desetinu brže od odgovarajuće cifre za standardni V-12. Najveća brzina Speed-a je 208 mph, poboljšanje od 1 mph.

Ipak, brzina je više od puke brzine, a Bentlei obećava da će biti znatno okretniji od postojećeg automobila. To je prvi Continental kupe koji je dobio upravljanje zadnjim točkovima. Ovo je razvoj sistema ugrađenog u dužu limuzinu Fliing Spur, a navodno poboljšava upravljivost i izoštrava reakcije automobila. Speed takođe dobija novi elektronski kontrolisan diferencijal za vektorizaciju obrtnog momenta pozadi. Unazad podešena snaga sistema sa pogonom na sva četiri točka i dopuštajuća kontrola stabilnosti omogućiće vozačima da iskusne zaigraniju stranu Speed-a, a kada je ESC deaktiviran, kompanija kaže da će čak biti moguće nagovoriti ga da prekomerno upravlja.

Speed ima vazdušne opruge, prilagodljive zaklopke i Bentleiev Dinamic Ride sistem koji koristi aktivne zaštitne šipke. Kupci će prvi put moći da odaberu opciju karbonsko-keramičkih kočnica na ovoj generaciji Continentala, za koju se navodi da će uštedeti 72 kilograma težine u poređenju sa običnim diskovima od livenog gvožđa. Dvadeset dva inča točkovi će biti standardni. Bentlei je takođe pooštrio reakcije Speed-ovog osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojkom, koji je u stanju da menja brzinu i do 100 posto brže, jer je vreme preklapanja kvačila isključeno i uključeno smanjeno na nulu. Razlika varira u zavisnosti od režima i odnosnih odnosa, ali kao primer Bentlei kaže da pomeranje sa trećeg na četvrto mesto u režimu Speed’s Sport traje između 150 i 170 milisekundi, u poređenju sa 300 do 320 milisekundi u redovnom GT-u.

Dizajn Speed-a takođe je pojačan kako bi ukazao na svoje prisustvo na vrhu kontinentalnog opsega. Standardno dobija tamno zatamnjenu rešetku i donji usis prednjeg branika, jako nazubljene završne obloge za bočne pragove i diskretnu oznaku „Speed“ pored logotipa „12“ na otvorima prednjih blatobrana koji ukazuju na prisustvo V- 12 motor. Kabina ima više mikrovlakana, opcione finišere kontrolne table od karbonskih vlakana i standardni dijamantski prošiveni uzorak sedišta. Još nemamo detalje o cenama, ali možemo sa sigurnošću predvideti da će Speed imati značajan dodatak u odnosu na 224.225 USD kupe Continental GT. Bentlei kaže da će isporuke početi u trećem kvartalu godine.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button