fbpx
Automobili

2021 Mercedes-AMG C63 S Coupe Aero Edition 63 pregled

Svako ko je mislio da C63 Coupe već ne izgleda dovoljno žilavo verovatno je bio u manjini. Ipak, sada je dostupno još oštrije ograničeno izdanje.

Ograničeno izdanje Mercedes-AMG C63 S Coupe Aero Edition 63 iz 2021. godine je još neugodnija verzija ionako brutalnih coupe-a – i to je platforma koju Australijanci vole.

Kao što biste očekivali upotrebom izraza „Aero“ u nazivu, limitirano kupe ima dodatke karoseriji koji po svoj prilici povećavaju aero efikasnost pri brzini, ali svakako dodaju vizuelnu privlačnost čak i kada nigde ne ide .

Prilično sam siguran da niko nije gledao u C63 Coupe misleći da nije dovoljno težak. Pumpan i agresivan, ima puno uličnih privlačnosti i izgleda svako toliko gadno koliko izduvna nota ili podaci o performansama ukazuju da bi to trebalo da bude. Međutim, dodajte AMG zadnji spojler i odeljak prednje usne, i opet izgleda malo tvrđe. Tu je i difuzor optimizovan za protok vazduha, a ugljenična vlakna su korišćena za delove spoljašnjosti kako bi malo olakšali celokupan paket.

Šalimo se kako komplet „verovatno“ dodaje vazdušnoj efikasnosti, naravno. Samo što većina vlasnika to nikada neće shvatiti. Prema Mercedes-Benzu, dodaci su verifikovani vazdušnim tunelima i zapravo povećavaju potisnu silu i prianjanje. To bi moglo biti tačno, ali većina kupaca – osim onih koji prisustvuju danima staza – više će biti zabrinut kako to izgleda. Dobra vest je da izgleda brzo, čak i u mirovanju.

Vežba se ne odnosi samo na stajling – s tim što Coupe takođe dobija opcione keramičko-kompozitne disk kočnice napred. Postoje 420 mm rotori stegnuti šestoklipnim čeljustima napred, a jednostruki klipni čeljusti koji rade na rotorima od 360 mm pozadi. Lagani naplatci imaju dimenzije 19 inča napred i 20 inča pozadi. Satensko-crna završna obrada izgleda otmeno.

Ostaje 4.0-litarski, dvostruki turbo V8 motor koji grmi 373kV i 700Nm kroz devet-stepeni automatik na zadnje točkove kao i obično. Te brojke ostaju planinske u stvarnom svetu. Izduvni sistem performansi je standardan, zajedno sa aktivnim dinamičkim nosačima motora, LED farovima, grejanim prednjim sedištima, head-up displejem, kamerama za okružujući pogled i kompletnim kompletom sigurnosne opreme.

Zvanična tvrdnja o potrošnji goriva je optimističnih 10,3 l / 100 km, ali pošto smo to rekli, videli smo sredinu 12-ih kada smo se vozili mirno u saobraćaju. Prosek za nedelju dana bio nam je 13,2 l / 100 km, što je jedva smešno s obzirom na iskušenje da vozimo kao loon.

U unutrašnjosti kabine, sedišta presvučena kožom su napred grejana i električna, plus 10,25-inčni ekran za zabavu i zabavu, zaštićena satelitska navigacija, zrcaljenje pametnih telefona, digitalni radio, audio sistem Burmester sa 13 zvučnika, 12,3-inčni interaktivni displej za vozača, head-up displej i ambijentalno osvetljenje kabine.

Drugi red je efikasno za dekoraciju – kao što smo ranije rekli sa kritikama C63 Coupe – bez apsolutno nikakve prostorije ako ste unapred potpuno odrasli odrasli. Ukratko, možete stisnuti putnike unutra, ali zamislite drugi red kao mesto za odlaganje torbe ili torbe. Međutim, na zadnjem sedištu postoje dva ISOFIKS prostora.

Nema sumnje da je prednje sedište prvoklasno mesto i to opravdava cenu i ekskluzivnost ovog C63. Od točka sa ravnim dnom do vezivanja od ugljeničnih vlakana, kabina C63 izaziva ozbiljne performanse gde god pogledate. Jedina zamerka prednjih dve klupe je činjenica da ekran ne reaguje na dodir, što znači da ste primorani da koristite sistem za upravljanje tačpedom.

I ranije smo to pisali i govorili, ali činjenica da zrcališ pametni telefon – koji je dodirni ekran – sa sistemom za informisanje i zabavu – koji to nije – deluje neutemeljeno. Ni to ne postaje manje frustrirajuće što se više upoznate s tim. Sam ekran, grafika i kvalitet slike su izuzetno.

Vožnja je čvrsta, ali nije neugodna, posebno s obzirom na sportski podešen ovjes i ozbiljnost šasije. Preko posebno gadnih površina puta dovoljno je čvrst da vam privuče pažnju, ali ni ovaj automobil nije dizajniran za smeće. Ipak, uglavnom radi dobar posao peglanja siromašnih površina. To je posebno slučaj u režimu komfora, gde možete da se okrećete u – relativnoj – anonimnosti. Buka na putu je takođe lepo izolovana, uprkos niskoprofilnoj gumi koja je usredsređena na performanse, što je sjajna pozitiva.

Upravljanje je oštro i precizno, a osećaj preciznosti pruža se sa svakog ulaza. Ako, međutim, zakucate pedalu gasa na dan staze, imajte na umu da će masne zadnje gume vrlo brzo izgubiti svoj stisak na planeti Zemlji. Vožnja biciklom kroz režime Sport i Sport + namotava fitilj i dodatno fokusira svaki unos. Nismo se mučili sa Race modom – on nije za ulicu – ali to je kao da C63 lovci padaju i drže se dok prelazite u tvrđe režime.

Jedan od aspekata iskustva vožnje koji nas najviše impresionira je priroda menjača. Glatka je i lagana pri krstarećoj brzini u režimu Comfort, ali brza i oštra kao britva u sportskim režimima. Vratiće vas na sedište, a zatim vas udari u potiljak kada se prebacite na crvenu liniju.

C63 dobija pet godina / neograničeni kilometar garancije, a s obzirom na to da mnoštvo luksuznih brendova i dalje nudi samo tri godine, to je vredno pažnje. Tu je i pomoć na putu za isti period. Usluge su potrebne svakih 12 meseci / 20.000 km, a na raspolaganju je i trogodišnji, četvoro- ili petogodišnji plan usluga. Petogodišnji plan košta 6550 dolara, a čak i trogodišnji plan nudi uštedu od 900 dolara prema Mercedes-Benzu.

Iako će biti teško doći do C63 ovako ograničenog i ekskluzivnog, nesumnjivo je da je platforma izuzetna. To je poseban automobil sposoban za ozbiljne performanse. Iako postoje problemi s praktičnošću koje treba uzeti u obzir kod bilo koje vrste kupea, ovaj je prilično koristan iz dana u dan. Činjenica da izgleda jednako teško kao i bonus je bonus.

Radujte se ovim automobilima ’poslednje generacije’ dok još možemo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button