fbpx
Automobili

2019 Alfa Romeo Giulia Kuadrifoglio pregled

Jednaki delovi Dr Jekill i Mr Hide, ovaj smešno glasni Italijan će tolerisati gradsku vožnju, ali ima stvarnog smisla samo kada može da luta besplatno.

Upozorili su me ne jedan, ne dva, već trojica mojih dobronamernih kolega pre nego što sam seo za volan Alfa Romea Giulia Kuadrifoglio.

„U pogrešnim uslovima i sa pogrešnim vozačem, ovo može biti najopasniji automobil na putevima“, rekao je jedan. „Sve je u vezi sa zagrevanjem tih guma i držanjem dalje od trkačkog režima po vlažnom vremenu“, predložio je drugi. „Samo … budite oprezni“, upozorio je drugi.

Čitaoče, ne znam da li možete da utvrdite iz mojih prethodnih kritika, ali ja nisam baš Peter Brock. Leva traka je moj siguran prostor, a moja ideja o „zanošenju“ manje je povezana sa izgaranjem dima, a više sa „utonućem u san“ na kauču uz dobru knjigu. Pa ipak, evo me, imam zadatak da pregledam automobil na kome mnogi zavide. Nema pritiska.

Kakav je automobil Alfa Romeo Giulia Kuadrifoglio?

Za neupućene, Giulia je sportska limuzina Alfa Romea sa četvoro vrata, dok značka Kuadrifoglio označava drumske automobile i trkačke automobile italijanskog proizvođača koji su usredsređeni na performanse. Prevedeno je sa „detelina sa četiri lista“ na italijanski i predstavlja čar za sreću koji se vraća Alfinom trkačkom timu dvadesetih godina prošlog veka.

Mercedes-AMG C63 S sa četvoro vrata počinje sa 166.200 USD plus troškovi na putu, Audi RS5 Sportback počinje sa 157.700 USD plus troškovi na putu (sa ažuriranim režimom na putu), a BMV M3 Competition, uprkos ukidanju nakon njegova 2018 model godina, započeta sa 146.529 USD plus troškovi na putu.

Međutim, sa opcijama, ovde testirana Giulia K došla je do 159.860 dolara plus troškovi na putu, a glavnina tih dodatnih troškova dolazila je od opcionalnih ugrađenih sedišta od karbonskih vlakana od 7150 dolara i crvene boje za premaz od 4550 dolara.

Uopšteno govoreći, Giulia se nalazi negde između punog sportskog automobila i redovne limuzine u smislu udobnosti vožnje. Posebno u prirodnom režimu, uglavnom prikriva – ako ne i potpuno uklanja – buku, vibracije i grubost.

Međutim, jedna stvar sa kojom sam se zaista borio bila je klizačka senzacija koju su generisale Giulijine gume Pirelli P Corsa Zero pri manevrisanju manjim brzinama. Prednji su 245 mm, a zadnji 285 mm, a omotani oko 19-inčnih kovanih aluminijumskih felni.

Bez obzira koliko sam ih zagrevao, ili kako sam polako nastavio ili koliko sam izbegavao da upravljač postavim na potpuno zaključavanje, to nije moglo sprečiti da točkovi klize i glasno klepeću dok se okreću – dovoljno da povuče neke poglede prolaznika -od strane. Osećao sam se na ivici parkinga i bojao sam se da moram da radim polukružna okretanja ili okretanja u tri tačke, jer je osećaj bio tako neprijatan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button