fbpx
Automobili

2021 BMV M3 Competition je dodat voznom parku Viktorijine policijske patrole

Sada postoji još jedan automobil na koji viktorijanski vozači mogu da paze u svojim retrovizorima, uz dodatak novog BMV M3 Competition u flotu državne patrole na autoputevima.

Takmičenje M3 će krasiti rangove policijske patrole na autoputu Viktorije „na privremeni period“, kao deo „procesa procene i procene vozila“.

Iako nije navedeno u medijskoj najavi proizvođača automobila, zvanične BMV Australijske tablice koje nosi automobil ukazuju na to da je pozajmljen policiji Viktorije (VicPol) od proizvođača automobila na ograničeno vreme – umesto da ga je kupila sama sila, sredstvima poreskih obveznika .

To je sličan aranžman BMV M5 Competition vozilu za procenu koje su koristile snage Viktorijine patrole na autoputu 2019. godine, a koje je pozajmio BMV Australija na 12 meseci – nakon čega su ključevi vraćeni.

BMV Australija kaže da je M3 za sprovođenje zakona već u službi za „specijalističke dužnosti… širom države“ – iako je nejasno koliko će te dužnosti biti – za razliku od drugih vozila visokih performansi pozajmljenih australijskim policijskim snagama, koja se često koriste isključivo u promotivne svrhe i događaje ‘angažovanja zajednice’.

Fotografije pokazuju da je VicPol-ov novi M3 Competition opremljen svetlima i antenama koje pristaju operativnom policijskom vozilu, pored punog livreja Highvai Patrol u kontrastu sa alpsko belom spoljašnjom bojom osnovnog automobila i crnim aluminijumskim felnama.

Pokreće novu generaciju BMV-a M3 Competition 3,0-litarski tvin-turbo redni šestokrevet koji razvija 375kV i 650Nm, pokreće zadnje točkove preko osmostepenog automatskog menjača za 3,9 sekundi ubrzanja od nule do 100km/h.

Set od 380 mm prednjih i 370 mm pozadi M Compound kočnica sa performansama pomaže da se limuzina sa performansama od 1730 kg zaustavi.

Kompletan paket aktivnih bezbednosnih funkcija je standardan, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde, adaptivni tempomat sa zaustavljanjem i kretanjem, pomoć pri zadržavanju trake, pomoć pri praćenju trake, praćenje mrtvog ugla, prednje i zadnje upozorenje na poprečni saobraćaj i prepoznavanje putnih znakova .

Pored vozila za procenu BMV M5 Competition pozajmljenog policiji Viktorije 2019. godine, državne policijske snage su od 2018. koristile spisak automobila BMV 530d Highvai Patrol sa dizel pogonom, nasledivši Commodores i Falcons koji su nekada dominirali u voznom parku policije velike brzine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button