fbpx
Automobili

Ford Mustang četvorocilindraš osovinski je smešten u Evropi, a za sada ostaje u Australiji

Četvorocilindrične verzije Ford Mustanga čine samo oko 15 procenata prodaje. Taj odnos je dovoljno nizak da ga ubije u Velikoj Britaniji, ali očigledno dovoljno visok da ga zadrži u Australiji.

Četvorocilindrični Ford Mustang usidren je u Evropi nakon što se više od četiri od pet kupaca odlučilo za V8.

Međutim, Ford Australija kaže da ne planira izbacivanje četvorocilindričnog Mustanga iz lokalne linije uprkos prodaji otprilike istom brzinom kao i Velika Britanija.

Ford Mustang EcoBoost – pogonjen 2,3-litarskim četvorocilindričnim motorom s turbo motorom usklađenom sa 10-stepenim automatskim pogonom – predstavljen je da bi Mustangu pružio širu privlačnost u Evropi, gde su troškovi goriva visoki, a propisi o emisijama strogi.

Četverocilindrični Ford Mustang predstavljen je u Australiji kako bi kupcima pružio jeftiniju cenu – i privukao kupce koji su želeli retro-inspirisan stil bez gunđanja V8 ili prekomernih računa za gorivo.

Ford Mustang EcoBoost je brz (0-100km / h za oko 6,5 sekundi), ali čini se da kupci favorizuju zvuk V8 – i njegove performanse od nula do 100km / h ispod 5,0 sekundi.

U početku je Ford predviđao da će četvorocilindrični Mustang lokalno predstavljati veliki deo ukupne potražnje za svojim američkim mišićnim automobilom.

Međutim, od dolaska krajem 2015. godine, četvorocilindrični Mustang opada i teče između 10 i 15 procenata mešavine modela, prema poverljivim industrijskim podacima.

Podaci pokazuju da najnovija verzija četvorocilindričnog Ford Mustanga – ažurirana i nadograđena krajem 2019. godine – predstavlja sve veći udeo u prodaji u Australiji, iako još uvek iznosi oko 15 procenata ukupne kombinacije.

Uprkos tome što je ovaj odnos tačka u kojoj je četvorocilindraš napustio UK, Ford Australia kaže da je EcoBoost tu da ostane.

U izjavi Forda iz Australije se kaže: „Iako nemamo vesti o budućim modelima, Mustang Ford Mustang High Performance 2.3L nastavlja da igra važnu ulogu u našoj liniji Mustang 2021, koja se takođe proširuje na 5.0L GT i ( predstojeći) Mah 1. “

„Mustang EcoBoost i dalje uživa u lojalnom praćenju sa onima koji traže pristupačan, progresivan stav o kultnom brendu Mustang.“

Izjava Forda iz Velike Britanije britanskoj publikaciji Autocar kaže: “Najnovija Mustang kupe ponuda je samo V8, što odražava sklonost kupaca i prethodno nisku potražnju za 2.3 četvorocilindrašem pri 15 odsto prodaje. Inženjerski resursi moraju imati prioritet u svim automobilima modele, uravnotežujući njihovu popularnost, usklađenost sa emisijama i doprinos CO2 “.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button