fbpx
Automobili

2021. BID EA1: Otkriven australijski električni automobil „ispod 35.000 USD“

Povoljni hečbek imaće domet od 500km i ubrzaće od 0-100km / h za ‘manje od 5,0 sekundi’, prema australijskom uvozniku.

Novi detalji o predstojećem električnom hečbeku BID – za koje uvoznik Nekport tvrdi da će se prodavati u Australiji po ceni od „ispod 35.000 USD“ kada se knjige narudžbi otvore kasnije ove godine – otkriveni su ekskluzivno za CarAdvice.

Kineska gradnja sa pet vrata – koja su prošle nedelje predstavljena kao EA1 u Kini, ali će se lokalno prodavati pod drugom pločicom – ima domet od približno 500 km, prema osnivaču Nekporta Luke Todd-u.

Kao referencu, MG ZS EV, koji je trenutno najjeftiniji električni automobil koji se nudi u Australiji sa 43.990 dolara vožnje, ima domet od samo 263 km.

U međuvremenu, sprintu od 0-100 km / h trebalo bi da bude potrebno „manje od 5,0 sekunde“ u obliku početnog nivoa – uporedivo ubrzanje sa vrućim otvorom Volksvagen Golf R opremljenog kontrolom lansiranja.

Skuplja varijanta visokih performansi ponovo će biti još brža, ali i dalje zaostaje za 2,9 sekundi koje su drugi mediji netačno citirali.

„Naš asortiman od šest automobila potpuno će promeniti automobilski pejzaž u Australiji, a očekujemo da ćemo biti vodećih pet proizvođača u roku od 24 meseca“, rekao je gospodin Todd za CarAdvice.

„Bilo je puno diskusija o ulozi vlade u zauzimanju električnih vozila, ali naše mišljenje je da električni automobili moraju biti u stanju da se takmiče sa automobilima sa unutrašnjim sagorevanjem po ceni – verujemo da smo mi proizvođač koji će to ostvariti, ”Dodao je gospodin Todd.

Pod pretpostavkom da su gore pomenuti podaci o performansama tačni – a automobil se prodaje po ceni ispod 35.000 američkih dolara uz razumnu garanciju – BID hečbek mogao bi u potpunosti promeniti igru na lokalnom tržištu.

Međutim, CarAdvice tek treba da testira vožnju vozila ili da verifikuje donekle radikalne tvrdnje svog lokalnog uvoznika.

Knjige porudžbina treba da se otvore 1. jula 2021. godine, a prve isporuke kupaca obećane su tokom prvog kvartala sledeće godine (od januara do marta).

Dalji detalji o cenama i specifikacijama za australijsko tržište očekuju se tokom naredne nedelje. Pratite CarAdvice za sva najnovija ažuriranja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button