fbpx
Automobili

2021. Acura TLKS Tipe S: Hondin turbo lovac Audi S4 koji nikada nećemo dobiti

Acura TLKS Tipe S iz 2021. godine počeo je da se prodaje u SAD-u, postavljen kao rival visokih performansi luksuzne marke Honda za Audi S4, BMV M340i kDrive i Genesis G70 3.3T – ali za australijske posmatrače lokalno lansiranje ostaće samo sanjati u dogledno vreme.

Zasnovan na drugoj generaciji Acurine srednje veličine TLKS limuzine – koja je i sama potomak limuzina TL i TSKS, a koja je često imala podloge sa skromnom Hondom Accord – TLKS Tipe S oživljava legendarni Tipe S u pokušaju da konkuriše pomenuta flota luksuznih limuzina srednjih performansi.

Poslednji put viđena na VL, ručnom menjaču, opremljenom TL Tipe S iz 2008. godine, natpisna pločica je samo jednom ukrasila australijske Honda prodajne salone: kao vodeći model kupea Integra 2004-06, zamenjujući (nedovoljno opremljen u odnosu na japanski ) Tip R halo.

Snaga modernog TLKS Tipe S je potpuno novi 3.0-litarski V6 sa turbopunjačem, koji su razvili mnogi pojedinci koji stoje iza tvin-turbo V6 NSKS superautomobila, proizvodeći 265kV i 480Nm – porast od 5kV i pad od 20Nm u odnosu na svog najbližeg rivala, Audi S4 ( ali nižih značajnijih 20kV / 20Nm u odnosu na BMV M340i).

Pogon se šalje na sva četiri točka preko 10-stepenog automatskog menjača i Acura-inim sistemom za upravljanje na sve točkove (SH-AVD) Super Handling – koji, uprkos poreklu pogona na prednje točkove TLKS platforme, može da pošalje i do 70 procenata obrtni momenat na zadnjim točkovima, pri čemu se 100 odsto tog broja može usmeriti na bilo koji točak za istinsko vektoriranje obrtnog momenta.

Acura ne navodi vreme od 0-100km / h, iako je nezavisno testiranje dalo vreme od 0-60mph (97km / h) od oko 4,7 sekundi.

Konfiguracije dvostrukih nosača prednjih i više karika oslanjaju 20-inčne aluminijumske felne, sa opcionalnim paketom „HP“, koji dodaje dizajn točkova inspirisan NSKS-om umotan u gume Pirelli P Zero performansi 255/35. Velike Brembo kočnice sa četiri klipa kriju se iza točkova na prednjoj osovini.

Na prednjem delu stila, TLKS Tipe S crpi inspiraciju iz Tipe S koncepta iz 2019. godine, sa sportskim prednjim usisnicima za vazduh, širokim zadnjim kočnicama, istaknutim spojlerom za usne poklopca prtljažnika i četvorostrukim vrhovima izduvnih gasova. Zlatna boja Tigrovog bisera na slici na slici je ekskluzivna tip S.

Unutrašnjost, standardne karakteristike Tipe S uključuju oblogu od antilopa, 16-smerna sportska sedišta sa regulacijom snage sa utiskivanjem Tipe S, 10,2-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa ogledalom na pametnom telefonu i satelitskom navigacijom, kao i vrhunski zvučni nosač sa 17 zvučnika

Model 2021 Acura TLKS Tipe S je sada u prodaji u SAD-u, a pratiće ga visoki MDKS Tipe S kasnije 2021. Cene u SAD-u kreću se od 52 300 USD (67 800 USD) – 4400 USD (5700 USD) manje od početnog BMV M340i kDrive, što u Australiji prelazi cenu od oko 100.000 američkih dolara.

Međutim, kao i kod svih Acura proizvoda, ne planira se vrući TLKS dovesti u Australiju kroz zvanične operacije Honda Australia, jer je to samo američki model koji nije ugrađen u desni volan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button