fbpx
Automobili

2006 Ford GT je naš izbor dana na aukciji prikolica

Ford GT iz 2006. godine prikazan ovde ima trenutnu ponudu od 497.777 dolara na veb lokaciji za aukciju Bring a Trailer.

• Automobil pokazuje 15.000 milja na svom brojaču kilometara.

• Licitacija se završava u ponedeljak, 21. marta.

Ford je napravio veliku pometnju sa trenutnom drugom generacijom svog GT superautomobila, koji je sada u poslednjoj godini proizvodnje nakon što je tajno razvijen za svoj debi u modelu 2017. Pored toga što je generalno oduševio automobilske mase svojim karakterističnim zadnjim blatobranima sa letećim podupiračima, osvojio je svoju klasu u trci izdržljivosti 24 sata Le Mana na zlatnu godišnjicu prve ukupne pobede Forda 1966. Ali kao počast Fordovom originalnom GT40 ide, GT prve generacije koji je lansiran 2005. ostaje jednako upečatljiv i verovatno čak i kultniji. Imajući to na umu, ističemo ovaj Ford GT iz 2006. kao naš izbor dana na veb lokaciji za aukciju Bring a Trailer—koja je, kao i automobil i vozač, deo Hearst Autos-a.

Fordov prvi GT zaradio je svoj deo priznanja tokom svog životnog ciklusa. Nazvali smo to „veštom reinkarnacijom klasičnog sportskog trkača“ u uporednom testu iz 2005. Impresivno dobrog vaspitanja za zver sa srednjim motorom, njegov 5,4-litarski V-8 sa kompresorom od 550 KS mogao bi da ga pokrene do 60 mph za nešto više od tri sekunde. Nisko postavljena karoserija GT-a – uključujući izreze na vratima na krovu i skoro horizontalno zadnje staklo – ostaje bez napora hladna, a njegovu unutrašnju privlačnost pojačava standardna šestostepena ručica i ventilator koji se okreće odmah iza vaše glave.

U poređenju sa današnjim GT-om koji intenzivno koristi karbonska vlakna i njegovim nivoima prefinjenosti za bežeći trkački automobil, ova verzija koja je uglavnom napravljena od aluminijuma iz ranijeg veka je pogodnija za život iz dana u dan, ali i dalje ispušta čeljusti kao što bi egzotični automobil trebao.

Ovaj konkretan primer je napravljen pred kraj dvogodišnje proizvodnje prvog GT-a i nosi odeću Heritage Edition od 13.000 dolara, a njegova svetloplava i narandžasta boja podseća na Gulf Oil livreje koje su nosili GT40 trkači iz 1960-ih. U unutrašnjosti kabine obložene crnom kožom naći ćete komande prekidača, nagibni i teleskopski stub upravljača i sportska sedišta od ugljeničnih vlakana. Fabričke opcije uključuju nadogradnju McIntosh audio sistema i kovane BBS točkove dimenzija 18 inča napred i 19 inča pozadi, mada ćemo tvrditi da bi ti valjci trebali biti završeni u narandžastoj boji kako bi se upotpunio izgled retro trkača. Iako je prvobitno registrovan u Njujorku, ovaj automobil je pronašao put do Kalifornije i Nevade, a trenutno se prodaje u Arkanzasu sa čistim Carfak izveštajem, kalifornijskom titulom i naznačenim 15.000 milja na svom brojaču kilometara.

Ističući privlačnost GT-a, trenutna ponuda na stranici Bring a Trailer iznosi 497.777 dolara — što je više od tri puta više od osnovne cene od 150.000 dolara iz 2006. godine, što je blizu onoga što noviji GT košta u standardnoj verziji. Sa još tri dana na aukciji, ne bismo se iznenadili ako nasleđe originalnog GT-a poveća tu cifru još više.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button