fbpx
Automobili

VV T7 Multivan (2021): Novo izdanje samo sa DSG-om

Volksvagen komercijalna vozila uklanjaju ručicu menjača
Svi ljubitelji Bulli-a s nestrpljenjem očekuju predstojeći VV T7 Multivan . Neke stvari su već poznato o porodici autobusu: Osnova je obezbeđen od strane MKB Evo platformi, koji se takođe nalazi u Caddi i Golf . Odatle se takođe mogu očekivati motori, uključujući priključne hibride. U T7, međutim, samo sa DSG-om. Dobre vesti?

U svakom slučaju, Volksvagen komercijalna vozila uklanjaju ručicu menjača u Multivanu. Cilj: više udobnosti, više prostora. Prva i prva generacija najprodavanijih kombija – T3 i T4 – imale su na brodu klasičnu ručicu menjača na dugačkoj sponi. U trećoj i četvrtoj generaciji Multivana – T5 i T6 – krug se zatim preselio na instrument tablu. Ovo je optimizovalo korak unazad, što je tipično za Bulli. Ali stvari mogu postati još bolje, što će uskoro pokazati novi Multivan.

Interakcija elektronike i softvera omogućava nove funkcije tamo. U sledećoj generaciji Multivana, VV koristi ovu interakciju da transformiše dugme menjača u prekidač, čineći ga manjim, tako da je korak ka zadnjem delu još veći.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Tehnologija koja stoji iza toga: Shift-bi-vire. Misli se na elektronski prenos komutacionih signala. Klikom. Preduslov za to je činjenica da će Multivan ubuduće standardno biti opremljen menjačem sa dvostrukom spojkom ili skraćeno DSG. Jer tamo gde više ne postoji ručni menjač, prostor za ručno menjanje brzina, uključujući ručicu menjača, je suvišan.

Šef dizajna u Volksvagenovim komercijalnim vozilima, Albert Kirzinger, objašnjava: “Velikodušnost u unutrašnjosti. Uklonili smo dugme menjača. Čak smo oslobodili prostor u sredini i dodelili ga vozaču. Novi Bulli biće uzbudljiv proizvod. Radujte se tome “.

Umesto toga, dovoljan je mali prekidač (verovatno kao u Golfu). Prema VV-u, on je „ergonomski savršen“ integrisan u novu instrument tablu s desne strane upravljača. To znači da je DSG prekidač na istom nivou kao i 10-inčni displej informaciono-zabavnog sistema – tamo je, prvi put u Multivanu, stvarni prikaz vozila od 360 stepeni prikazan kao „Prikaz područja“ ( opcionalno), sa posebnim naglaskom na parkiranje i manevrisanje lako dizajnirati.

Sprat ispod, međutim, klasična ručica ručne kočnice je takođe pomerena. Od sada će se ručna kočnica aktivirati elektronski dugmetom ili automatski. I tako se prostor između sedišta vozača i suvozača ponovo povećava. Da se ​​na brzinu vratimo deci tokom pauze. Ili da izvadim nešto iz hladne kutije. Ili da koristite novi višenamenski sto pozadi kao središnju konzolu između sedišta vozača i suvozača.

Kad smo već kod sedišta u T7 Multivan: VV je i ovo već komentarisao. Od sada postoje samo pojedinačna sedišta – ukidana je neprekinuta zadnja klupa u trećem redu sedišta. Istovremeno, nova pojedinačna sedišta u drugom i trećem redu sedišta postala su znatno lakša. Sada se mogu brzo premestiti i izuzetno lako ukloniti i instalirati.

Jer je i Volksvagen komercijalna vozila ponovo razvio železnički sistem. Sada je kontinuirano od zadnjeg do drugog reda sedišta. To raspored sedenja čini fleksibilnijim nego ikad. Budući da je klupa sa tri sedišta ustupila mesto pojedinačnim sedištima, u budućnosti će biti moguće, na primer, prevoz skupih trkačkih bicikala ili e-bicikala, jednostavno uklanjanje sedišta na jednoj strani vozila ili pomeranje sredine sedište trećeg reda postupno do neposredno pre prvog reda sedišta.

Inače, od 1985. godine svaki Multivan takođe ima stol na brodu. Volksvagen komercijalna vozila su takođe to ponovo izmislili; funkcionalniji je nego ikad i – zahvaljujući novom železničkom sistemu – može se pristati bilo gde.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button