fbpx
Automobili

Toyota GR yaris iz 2021. godine košta 39.950 američkih dolara, verzija za stazu dolazi uskoro

Toyota je najavila da će vrući hatch GR Yaris imati maloprodajnu cenu od 49.500 američkih dolara plus troškovi na putu, ali prvih 1000 automobila biće ponuđeno na 39.950 američkih dolara za vožnju.

Toiota GR Iaris iz 2021. godine imaće nebesku preporučenu maloprodajnu cenu od 49.500 američkih dolara plus troškove na putu, ali prvih 1000 kupaca moći će da je osigura od 39.950 američkih dolara kada se knjige narudžbi otvore od podneva sledeće srede.

Toiota je takođe potvrdila da će u prvoj polovini 2021. godine doneti 250 primeraka varijante visokih performansi, koja dobija diferencijale sa ograničenim klizanjem, lepljive Michelin gume i lagane aluminijumske felne BBS – a nazvaće se GR Iaris Rallie. Iako će cena izdanja GR Iaris Rallie visokih performansi biti objavljena naknadno, kompanija je rekla da je inicijalna ponuda za lansiranje – koja iznosi popust od blizu 14.000 američkih dolara – namenjena da pomogne da GR Iaris postane pristupačniji široj javnosti. spektar kupaca.

Iako Toiota kaže da je lansirna cena od 39.950 dolara za odlazak ograničena na prvih 1000 prodatih vozila, priznaje da bi moglo da prođe 12 do 18 meseci pre nego što se taj broj dostigne, a tada će se preispitati cene automobila.

Motor u Toioti GR Iaris je 1,6-litarski turbobenzinski benzinski trocilindar snage 200 kV i 370 Nm obrtnog momenta, što ga čini najsnažnijim trocilindričnim motorom ikad ponuđenim u serijskom automobilu.

Snaga se distribuira pomoću šestostepenog ručnog menjača na sva četiri točka, a poklopac može da postigne brzinu od 100 km / h sa mesta za 5,2 sekunde. Vreme od 0 do 100 km / h čini GR Iaris bržim od Renault Megane RS Trophi-R, ali gotovo pola sekunde sporijim od odlazećeg Volksvagen Golf R.

Uprkos značajnim podacima o snazi i obrtnom momentu, Toiota kaže da će GR Iaris verovatno dobiti petogodišnju / neograničenu kilometražu kompanije, slično onoj koja se nudi na Toioti Supra.

Proizvodnja Toiota GR Iaris 2021. godine započela je pre tri nedelje i u početku će biti dostupna u crnoj, beloj ili crvenoj boji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button