fbpx
Uncategorized

Rezervacije električnih kamiona Tesla Semi za 2023. su pauzirane, jer specifikacije nisu dovoljne

Tesla Semi iz 2023. možda neće ispuniti svoju originalnu popularnost, nakon ažuriranih specifikacija električnog glavnog pokretača objavljenih na mreži.

Tesla je prestao da prima rezervacije za Semi bez objašnjenja, ali nove specifikacije detaljno na veb stranici kompanije sugerišu da bi lansiranje kamiona moglo biti iza ugla, kao što je generalni direktor Elon Musk obećao ranije ovog meseca – nekih pet godina nakon što je vozilo prvi put predstavljeno.

Mogućnost rezervisanja poluprikolice – sa depozitom od 20.000 USD (29.000 USD) je onemogućena, ali oni koji uđu ranije uskoro će imati izbor baterije koja nudi približno 483 kilometra dometa sa jednim punjenjem, ili većom baterijom sa približnim dometom od 805 km.

Raniji detalji su pokazali da će Semi biti u ponudi sa četiri električna motora, ali najnovije objavljene informacije kompanije revidirali su taj broj na tri.Čini se da je Semi mogućnost punjenja smanjena u poređenju sa ranijim obećanjima.

Dok je Tesla prvobitno rekao da će Semi moći da dobije 644km punjenja za 30 minuta koristeći ‘Megapunjač’, kompanija sada kaže da će 563km biti moguće u isto vreme sa ‘Polu punjačom’ – iako su tačni detalji ovih novih stanica za punjenje nisu pušteni.

Specifikacije Semi baterija takođe nisu otkrivene, ali grube kalkulacije (zasnovane na dometu i navodnoj potrošnji manjoj od 2kVh po milji) sugerišu da će veća od dve biti oko 1000kVh.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button