fbpx
Uncategorized

Pregled Porsche Taican RVD 2022

Svi najbolji Porsche automobili su AVD u 2022, zar ne? Ne tako brzo. Sa uvođenjem nove ulazne tačke u Taican asortiman, dobijate pristupačniji EV, ali je takođe i RVD. Trent Nikolić saznaje da li Porsche Taican RVD 2022 pruža suštinsko Porsche iskustvo vožnje.Od svog objavljivanja, Porsche Taican je bio pravi postavljač standarda u pogledu onoga što kupci mogu očekivati od platforme za električna vozila. Možda ste očekivali da će izgledati kao Porše ili da će biti napravljen kao Porše, ali bez urlikajućeg plosnatih šest motora, bez šištanja i pljuvanja turbopunjača i bez metronomske preciznosti PDK-a, moglo bi vam biti oprošteno što ste to očekivali ne bi vozio ili se osećao kao Porše.

Pa ipak, jeste. I kako. Sada ćemo pogledati najpovoljniji Taican u asortimanu, 2022 Taican RVD. Došlo je do revizije cene kao što možete videti u našem vodiču za cene i specifikacije, a početnu cenu smo naveli u nastavku. Činjenica da možete ući u potpuno električni Porsche za 156.400 dolara pre troškova na putu je nešto što će privući mnogo kupaca. To predstavlja uštedu od skoro 40.000 dolara od sledećeg najpristupačnijeg Taican-a, 4S.

Spolja, uprkos tome što ne liči na bilo koji drugi Porsche, Taican i dalje izgleda tačno onako kako bismo očekivali od Porschea, i to je atraktivna, vitka sportska limuzina iz bilo kog ugla. Ima LED farove, 19-inčne aluminijumske felne, staklo za privatnost i nešto veću visinu vožnje zahvaljujući čeličnim oprugama, ali izgleda svrsishodno i elegantno.

Ranije ste čitali naša razmišljanja da je segment električnih vozila tradicionalno bio težak za razdvajanje, jer vozilo poput Taican-a zapravo nema direktnog rivala u smislu da je RVD. Do nedavno, nismo mogli da se uporedimo ni po stilu karoserije.

To se, međutim, menja kako sve više električnih vozila postaje dostupno, ali RVD platforma je zanimljiva. Proizvođaču je relativno lako da doda drugi motor na prednju ili zadnju osovinu i samim tim napravi platformu AVD, a to je ono što većina njih radi. Stoga smo naveli Taicanove najbliže rivale najbolje što ih trenutno vidimo.Važno mi je – čak i od vitalnog značaja – da se svaki Porše oseća kao Porše kada ste za volanom. Zatvorite vozačeva vrata, udobno se smjestite u sjedište i potrebno je da se osjećate kao da sjedite u Porsche sportskom automobilu. To je tačno bez obzira na platformu vozila. Nije bitno da li je Macan ili Caienne, ili u ovom slučaju Taican. Ono što je najvažnije, Taican oseća upravo to.

Međutim, teško je opisati šta je to „osećanje“. Porsche nije ‘jeftin’ po tome što njegovi najpristupačniji modeli nikada nisu bili nisko zakupljeni ili kao da im bilo šta nedostaje, tako da na jedan način dobijate onaj vrhunski osećaj bez visoke potrošnje. Postoji osećaj izolacije, taktilnost komandi, nešto u vezi sa položajem sedenja i kvalitetom uklapanja i završetka, što vas sve ne ostavlja u nedoumici u vezi sa tim šta vozite.

Taican RVD dobija delimično kožnu oblogu, vozačko sedište podesivo u 14 smera, električno podešavanje volana i električno sedište suvozača. Moja jedina bubica u kabini je naslon za ruke, koji služi i kao poklopac za centralnu konzolu i nemoguće ga je držati otvoren. Dakle, nastavlja da te zatvara čak i kada to ne želiš. dosadno.

Ako ostavimo tu zamerku na stranu, nema šta da se ne dopadne u kabini Taicana. Sama sedišta su odlična, preglednost dobra, a ergonomija vrhunska. Drugi red će lako da primi dve visoke odrasle osobe, ali tri su guranje, a raspored sa pet sedišta je opcija od 1000 dolara. Pretpostavljam da će većina kupaca Taican-a imati četiri sedišta i biti srećni. Rezana linija krova takođe malo utiče na prostor glave, uprkos tome kako izgleda spolja.

Prtljažnik Taican-a je malo manji – 407L u svom najvećem, ali 366L ako označite opcioni Bose audio sistem sa 14 zvučnika – i uprkos dodatnih 84L napred, tržište za SUV kao što je naše bi cenilo više prtljažnog prostora.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button