fbpx
Automobili

Pregled lansiranja BMV-a M2 2023: Prvi australijski pogon

2023 BMV M2
BMV M2 je odmah postao klasik kada je prvi put objavljen 2015. Ovde je bilo otelotvorenje M etosa: moćan, kompaktan, brz, okretan – pravi vozački automobil.

Sada je BMV primenio formulu M na svoju novu seriju 2 (G87), a rezultat je verovatno najagresivniji M2 do sada.

BMV-ova M divizija se držala svojih topova sa najnovijim M2, kombinujući moćni tvin-turbo redni šestocilindraš sa pogonom na zadnje točkove i izborom između ručnog ili automatskog menjača. To je recept koji je vremenom usavršavan i koji služi ovome, što će biti poslednji automobil bilo koje vrste iz BMV-ove M divizije bez električne ili hibridne snage. Sledeći M2, za koji se očekuje da će debitovati 2030. godine (na osnovu tipičnog BMV-ovog sedmogodišnjeg ciklusa modela), verovatno će biti električni.

A to znači da je ova poslednja vrsta predodređena da bude poštovana dugo nakon što je režanje sagorevanja zamenjeno veštačkim zujanjem i zujanjem naelektrisanja. Svakako, sastojci za budući klasik su na mestu.

Estetski, M2 je glomazniji, snažniji i zastrašujućiji od modela koji zamenjuje. Lukovi točkova se prijatno ispupčuju, u kojima se nalaze 19-inčne legure napred i 20s pozadi, što je prvi put da M2 ima standardne veličine točkova.

Novi prednji i zadnji branik izgledaju agresivno svrsishodno, kao i ona ispupčena hauba ispod koje vreba srce i duša M2.

Takođe je dimenzionalno veći, i to u dobroj meri – dužina je povećana za 114 mm u odnosu na stari model, sada zaustavlja traku na 4580 mm, dok je na 1887 mm širina povećana za 33 mm. Takođe se nalazi nešto niže od starog M2, sada meri 1403 mm, nekih 7 mm niže.

Stav M2 se takođe povećao, što nije iznenađujuće, novi model sedi na 54 mm dužem međuosovinskom rastojanju, dok je prednji trag povećan za 38 mm, a zadnji 4 mm.

Ukupan zbir? M2 koji je duži, vitkiji i još snažniji po izgledu od modela koji mu je prethodio. Ulična privlačnost u kantama i lopama, onda.

Ali ulična privlačnost sama po sebi neće to smanjiti, ne sa originalnim M2 koji se drži u takvom strahopoštovanju. Ovaj novi M2 treba da unapredi rasu kako bi upečatio sopstvenu imprimaturu nasleđa učešća vozača koje je izgradio original.

Koliko košta BMV M2 u Australiji?
Sa samo jednom varijantom (za sada), cene za BMV M2 2023 su jednostavne. Cene počinju od 121.700 dolara pre troškova na putu, sa izborom između šestostepenog manuelnog ili osmostepenog automatskog menjača bez dodatnih troškova.

To predstavlja povećanje cene od 18.800 dolara za manuelni i 11.800 dolara za automatski u odnosu na prethodnu generaciju M2, koja je u Competition kompletu u svojoj poslednjoj godini (2021) bila po ceni od 102.900 do 109.900 dolara plus troškovi na putu u zavisnosti od menjača.

Uprkos povećanju cene, M2 ostaje najpristupačniji potpuni M automobil koji vaš novac može da kupite, sa početnim M3 limuzinom, sa manuelnim menjačem, tražeći 161.300 dolara plus troškovi na putu.

Malo je očiglednih rivala za M2. Gledajući Audi, budući kupci bi mogli da naprave kućište za Audi RS3 u verzijama hečbek (91.400 dolara) ili sedan (93.900 dolara). Ili postoji Mercedes-AMG i njegov pomalo ludi CLA45 S po ceni od 128.000 dolara plus troškovi na putu.

Za one sa blažim budžetom i koji žele pitomije iskustvo vožnje, obični BMV M240i kDrive, koji deli neke od svojih osnova sa M2, počinje od 96.000 dolara plus troškovi na putu.

Novi M2 sleće u Australiju sa pristojnom listom standardne opreme.

Centralni deo je, naravno, herojski 3,0-litarski tvin-turbo redni šestocilindraš koji se nalazi ispod te preteće ispupčene haube. Potiče od svojih M3 i M4 braće i sestara, iako sa 338 kV i 550 Nm na slavini, uz nešto nižu melodiju. Uparen je sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim prenosom pogona na zadnje točkove. Ne postoji M2 sa pogonom na sve točkove. Vozačka čistoća.

Najznačajniji delovi opreme uključuju adaptivne LED farove, dvostruke unutrašnje ekrane, grejana električna M Sport sedišta, Vernasca kožne presvlake, bežično punjenje telefona, head-up displej, tri-zonsku kontrolu klime i Harman Kardon surround sistem.

Napredni sistemi za pomoć vozaču uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde, upozorenje o napuštanju trake, praćenje mrtvog ugla, upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi i ili redovni tempomat u modelima sa ručnim upravljanjem, ili adaptivni tempomat sa stop-and-go u automatskim automobilima.

Kupci mogu birati iz palete od pet boja, sve bez dodatnih troškova. Naš testni automobil je završen u oh-tak-zeitgeist M Brooklin Grei nijansi. Takođe postoje dve opcije dizajna točkova od lake legure i dve opcije boja unutrašnjeg ukrasa od Vernasca kože, sve bez dodatnih troškova.

Jedina opciona kutija koja traži premium – i to je velika – je Carbon Ekperience od 14.500 USD koji sadrži lagana M Carbon sedišta, presvlake od Merino kože, viši limitator maksimalne brzine (285km/h prema 250km/h) i vaučeri za dva kursa vožnje BMV M performansi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button