fbpx
Uncategorized

Pregled hibrida Bentlei Fliing Spur iz 2023

2023 Bentlei Fliing Spur
Nekoliko brendova automobila izaziva takva osećanja britanstva kao Bentlei. Moderna iteracija bi mogla biti deo Folksvagen grupe, ali Bentli, pored Rolls-Roicea (takođe u nemačkom vlasništvu) i možda Jaguara (u vlasništvu Indije), je sama definicija britanskog automobilizma.

Ali ako odbacite sve zagušljive pojmove o jaknama od tvida i kraljevskoj porodici, današnji Bentlei je svež, moderan proizvođač automobila koji gleda u budućnost.

Sa tim okom na budućnost nalazimo se u ovom, Bentlei Fliing Spur Hibrid iz 2023. godine, delu guranja brenda ka potpuno elektrificiranoj floti do 2026. godine.

Prvo potpuno električno vozilo marke trebalo bi da se pojavi 2025. godine, uz dalju posvećenost proizvodnji električnih i plug-in hibridnih vozila do sledeće godine. Do 2030. godine, tvrdi brend, proizvodiće samo električne automobile.

To je seizmički korak za brend čija je reputacija izgrađena na velikim automobilima koje pokreću veliki motori velike konjske snage.

Ali vreme ne stoji ni za koga, a Bentli, kao i ostatak sveta automobila, gleda u zeleniju budućnost. Prvi koraci na tom putu su par plug-in hibrida, jedan Bentlei Bentaiga SUV i drugi, automobil koji imamo ovde, vodeći brend Fliing Spur limuzina.

Koliko košta Bentlei Fliing Spur u Australiji?
To je zaista slučaj „ako morate da pitate“… ali za zapisnik, Bentlei Fliing Spur Hibrid ima cenu od 479.100 dolara pre troškova na putu i ​​bilo kakvih opcija personalizacije. Bentlei je veliki u ličnim dizajnerskim detaljima, a Fliing Spur nije imun na bezbroj opcija koje uzimaju običan – ako postoji – Fliing Spur i pretvaraju ga u nešto po meri. Za cenu, naravno.

Naš testni automobil, završen u toj bogatoj Viridian zelenoj boji, nosi mnogo opcija, vredan preko 130.000 dolara. Nećemo ih sve detaljno opisivati, ali ključne stvari koje bi samo neko poput Bentlija mogao da traži uključuju maskotu za osvetljenje letećeg radijatora B od 10.443 dolara završenu u crnom sjaju i 13.664 dolara traženih za Bentlei rotirajući displej koji , kao što ime govori, rotira 12,3-inčni infotainment ekran u instrument tablu i iza furnira od orahovog drveta. Sve u svemu, naš test automobil sa opcijama koštao je 612.741 dolara pre troškova na putu.

To nije najpristupačniji Fliing Spur koji vaš novac može kupiti. Ta razlika pripada redovnom Fliing Spur-u od 467.700 dolara koji pokreće V8. Odatle, nebo je granica, domet od devet automobila dostiže 665.800 dolara Fliing Spur Mulliner.

Između toga, izbor od tri hibridna modela – Mulliner Hibrid, Fliing Spur S Hibrid i Azure Hibrid – dok jedna varijanta Fliing Spur Speed sa V12 pogonom vraća se u drugu eru sa svojom cenom od 573.900 dolara.

Rivali? Rolls-Roice je očigledan kandidat sa Ghostom od 663.650 dolara. Zatim tu je Mercedes-Maibach S-klasa iz 2023. koja počinje od 571.662 dolara pre troškova i opcija na putu. Ali, oba ova rivala pokreće V12 turbo-benzinac bez ikakvog mirisa hibridizacije na vidiku. Za sad.

To je redak vazduh u kojem igra Fliing Spur; vazduh koji prosečna osoba poput tebe i poput mene retko može da udiše. Malo automobila na putu ima takvo prisustvo, zahteva takvu pažnju. Svakako se ne stidi u svom stilu, velika, da, duga i široka, i elegantno agresivna. Izgleda kao, pa, novac. Kako treba.

Koliko prostora Bentlei Fliing Spur ima unutra?
Ako želite da znate na šta miriše novac, pravi novac, onda uđite u kabinu Bentlei Fliing Spur. Bićete preplavljeni raskošnošću vašeg okruženja, ogromnim delovima „kože“ koja je mukotrpno izrađena ručno, svaki šav, svaki šav je rad pažljivo promišljene ljubavi.

Unutra je posebno okruženje, znajući da proces odabira kože uzima u obzir gde će se u Fliing Spuru koristiti. Sedišta, na primer, zahtevaju bolju elastičnost kože, dok je volan umotan u kožu otporniju na hemikalije koje proizvode naše ruke.

Gde god da pogledate, postoje dokazi o čuvenoj Bentlijevoj izradi – od furnira od pravog drveta do prelepih hromiranih brojčanika, čiji su vrhunac nesumnjivo graničnici za orgulje koji otvaraju i zatvaraju ventilacione otvore Fliing Spur-a. Vraćaju se na najranije dane Bentleija, podsećajući da je ovo proizvođač automobila sa preko 100 godina tradicije.

Sedenje na sedištu vozača je poseban doživljaj. Više tron nego vozačko sedište, mekoća ‘Linen’ kože se nikada više ne oseća nego kada sedite na njoj. Ipak, taj divni kontrastni šavovi i cevi sedišta su opcija od 7673 dolara.

Sedišta su električno podesiva, naravno, sa menijem funkcija za masažu kako biste bili lepi i gipki tokom dugih vožnji.

Njegov volan deluje zapovedno, kao i pogled sa vetrobranskog stakla i niz dugu, dugačku haubu do amblema haube Fliing B. Ovo poslednje se može povući ako odlučite, ali zaista, zašto biste?

Međutim, drugi red je pravo mesto. Ovde možete da se zavalite na ta plišana zadnja sedišta, oslonite glavu na naslone za glavu nalik na jastuke i opustite se.

Položaji vanbrodskog sedišta imaju električno podešavanje kao i funkcije masaže. Kako se nalaze napred, grejana su i vanbrodska sedišta.

Kao što biste očekivali, ogromne površine raspoloživog prostora omogućavaju ugodan boravak tamo. Možete da sedite tri poprečno, ali u stvarnosti, Fliing Spur u ovoj konfiguraciji je 4+1 sa srednjom klupom samo za povremenu upotrebu.

Uklonjivi tableti na naslonima prednjih sedišta mogu se upariti sa uređajima za lako striming, vašim sopstvenim Bentlei sistemom za zabavu tokom leta.

Prtljažnik se meri na 351L, što je manje u odnosu na 420L koji se nalazi u nehibridnim varijantama Fliing Spura. To se u potpunosti svodi na niz baterija hibridnog sistema koji se nalazi ispod poda prtljažnika. Nema rezervne gume, Fliing Spur je naoružan samo kompletom za naduvavanje. Očekivali bismo da će većina vlasnika jednostavno pozvati pomoć na putu u slučaju probušene gume.

Bez obzira da li ste u prednjem ili drugom redu, ambijent unutar Fliing Spur-a je prigušen raskoš. Izolovan i oh-tako tih, oseća se posebno i spokojno, kao da zatvaranje vrata spoljašnjem svetu stvara sopstvenu atmosferu sa mirisom kože i drveta. Ovako miriše novac, bogatstvo materijala i dizajna može parirati samo nekolicini proizvođača automobila.

Da li Bentlei Fliing Spur ima Apple CarPlai i Android Auto?
Ako vam infotainment podešavanje izgleda poznato, onda je to zato što jeste. Zahvaljujući tome što je deo Folksvagen grupe, Bentlei je kooptirao Porscheov odličan PCM operativni sistem. Smešten u ekran osetljiv na dodir od 12,3 inča, prepravljen je za Bentlei, ali ako ste proveli vreme u bilo kom hibridnom Porscheu, prepoznaćete opšti izgled i funkcionalnost.

Sam ekran se može sakriti zahvaljujući opcionoj funkciji rotacionog displeja, stvarajući prostor od orahovog drveta širine crtice, vraćanje u drugu eru izgradnje karoserija.

Apple CarPlai je standardan, ali Android Auto nije dostupan, mamurluk od Porscheovog porekla sistema koji do nedavno nije nudio integraciju Android Auto pametnog telefona.

Satelitska navigacija je standardno ugrađena, kao i DAB+ digitalni radio, uz standardni zvučni sistem sa 10 zvučnika. Možete, naravno, izabrati vrhunski Bang & Olufsen za Bentlei podešavanje, ali očekujte da ćete dodati 15.180 dolara na krajnji rezultat.

Pristup funkcijama infotainment konfiguracije može se ostvariti preko niza dugmadi za prečice i točkića koji se nalaze odmah ispod ekrana na instrument tabli. Jednostavno je, efikasno je, definitivno je analogno u digitalnom svetu.

Slično, klimatskim funkcijama Fliing Spur-a upravlja se nizom dugmadi i točkića koji se nalaze na centralnoj konzoli odmah ispred ručice menjača, što je otprilike intuitivno postavljanje koliko biste želeli.

Tu su i prekidači za podizanje i spuštanje zadnjih roletni, kao i različiti režimi vožnje koje Fliing Spur nudi.

Digitalna instrument tabla ponovo odražava onu šire VV grupe, ali opet sa izrazito Bentlei kožom. Može se konfigurisati na bezbroj načina da prikaže informacije koje želite, od digitalnih verzija starih školskih brojčanika do mapiranja i navođenja rute, kao i podataka o potrošnji energije i vožnji.

Drugi red ima sopstvene kontrole klime sa temperaturom i brzinom ventilatora kojima se pristupa preko digitalnog ekrana integrisanog u zadnjem delu centralne konzole.

Induktivna (bežična) podloga za punjenje pametnog telefona je opcija od 796 dolara. Postavljen je na naš test automobil.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Bentlei Fliing Spur?
Za automobil koji košta mnogo severnije od pola miliona na putu, Bentlei Fliing Spur je upadljivo jalov u smislu današnjih naprednih sistema pomoći vozaču.

Dok je autonomno kočenje pri maloj brzini standardno, kao i upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi i redovni tempomat (neprilagodljivi), moraćete da skupite dodatnih 17.830 dolara za opcionu Touring specifikaciju, koja dodaje upozorenje o napuštanju trake i traku -pomoć pri održavanju, prilagodljivi tempomat sa funkcijom stop-and-go, ublažavanje sudara uz pomoć pri upravljanju, noćni vid i head-up displej.

Touring specifikacija takođe dodaje Bentlei Safeguard Plus, koji donosi brzo autonomno kočenje u slučaju nužde i ublažavanje sudara, pri čemu poslednje priprema automobil i njegove putnike za neizbežni sudar zatvaranjem svih prozora, krovnog otvora i prethodno zatezanjem sigurnosnih pojaseva.

Vazdušni jastuci? Ima ih osam u oba reda sedenja.

Koliko košta održavanje Bentlei Fliing Spur-a?
Bentlei pokriva Fliing Spur Hibrid sa svojom standardnom trogodišnjom/neograničenom kilometražom garancije, što izgleda prilično anahrono u današnje vrijeme kada je minimalno petogodišnje jamstvo novi standard.

Servisiranje je potrebno svakih 12 meseci ili 16.000 km, šta god pre nastupi, a prvih pet godina ili 80.000 km poseta Bentlei garaži je uključeno u nabavnu cenu.

Da li je Bentlei Fliing Spur štedljiv?
Niko ne kupuje Bentlei Fliing Spur Hibrid jer smatraju da je trošak goriva za Fliing Spur sa V8 ili V12 pogonom prilično skup.

Umesto toga, hibridna varijanta Bentlei-a mogla bi se smatrati probnim prvim korakom u elektrifikaciju, ne samo za Bentlei, već i za potencijalne kupce.

To što koristi manje, mnogo manje, 98-oktana bezolovnog od svojih čisto benzinskih braće i sestara je samo šlag na tortu za zaštitu životne sredine.

Bentlei kaže da će Fliing Spur Hibrid koristiti samo 3,3 l premium bezolovnog na 100 km u kombinovanom ciklusu. Naša produžena probna vožnja pokazala je 5,8L/100km dok je koristila 9,2kVh/100km baterije.

Bentlei tvrdi da je litijum-jonska baterija od 18 kVh koja se nalazi ispod poda prtljažnika dobra za oko 40 km čistog električnog dometa. Kao što smo ranije rekli, plug-in hibridi su u svom najboljem izdanju sve dok je baterija dopunjena, dok je veliki Bentlei parkiran u garaži preko noći i uključen u struju, a dnevno putovanje na posao je manje od navedenog dometa samo na električni pogon .

Na taj način, putovanje od ponedeljka do petka može da se završi samo na struju, ostavljajući V6 da obavlja teške poslove na dužim putovanjima i avanturama vikendom.

Prema Bentleiju, punjenje baterije od 18kVh od nule do 100% preko kućne instalirane jednofazne kutije za zid, obično kapaciteta 7,2kVh, traje oko 2,5 sata. Obična kućna utičnica će trajati duže.

Kako vozi Bentlei Fliing Spur?
Ako mislite da je sedenje za volanom Bentlija kao da vozite samo još jedan automobil, razmislite ponovo.

Prva stvar koja pogodi vaša čula kada se popnete unutra je tišina. Svakodnevna buka spoljašnjeg sveta jednostavno se topi sa onim umirujućim ‘šumpom’ dok se vrata zatvaraju.

Ta tišina je poboljšana samo kada pritisnete dugme za pokretanje, Fliing Spur Hibrid, naravno, počevši od EV režima. Kabina ostaje obavijena plaštom tišine sa mirisom kože.

Za matice i zavrtnje Fliing Spur Hibrid. Snaga dolazi od benzinskog 2,9-litarskog V6 tvin-turbo motora koji je dobar za 306kV i 550Nm – pristojne izlazne snage same po sebi.

Ali, tvin-turbo V6 je uvećan sinhronim elektromotorom od 100kV/400Nm sa permanentnim magnetom. Kombinovano, dva izvora motivacije koji rade u tandemu mogu prikupiti 400 kV i 750 Nm i pokrenuti luksuznu limuzinu od 0–100 km/h za samo 4,3 sekunde od 2,5 tone (2505 kg, težina praznog vozila).

Osmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom (DCT) šalje te brojeve na sva četiri točka, a on je gladak i prefinjen kao što biste očekivali od Bentlija. To je fino kalibrisan DCT, sa besprekornim menjanjem brzina koje se jedva osećaju u kabini. Nema ni nagoveštaja zaostajanja ili oklevanja, nešto po čemu su neki (ali ne svi) DCT-ovi poznati.

Svakako se čini brzim, gotovo komično, kako fizičke dimenzije Fliing Spura, tako i neosporna težina koja se obično ne povezuje sa takvim brojevima performansi. To što to radi na spokojan način samo je šlag na torti i centralno je za Bentlijevu reputaciju.

Bentli na putu nekim ljudima radi čudne stvari. Da, ima impozantno prisustvo, 5,3 metra dugačak salon odmah prepoznat čak i najuobičajenijim posmatračima koji ne mogu a da ne gledaju sa zahvalnošću.

I naizgled dolazi sa sopstvenim poljem sile. Nikada nisam doživeo tako oprezno ponašanje kolega u saobraćaju. Praznine su se čudesno otvorile prilikom spajanja, dok se činilo da je otvor prtljažnika nešto što se dešava samo drugim automobilima. Voleo bih da mislim da se to svodi na poštovanje, ali moja unutrašnja čula mi govore da je verovatnije da niko nije želeo da se previše približi. Pomislite na probleme sa osiguranjem.

Elektromotor sam po sebi je dobar za, prema Bentleiju, najveću brzinu od 128 km/h. To ga čini savršeno pogodnim za vožnju po gradu u čisto električnom režimu. To je jedan od tri režima vožnje u Fliing Spur Hibrid.

EV radi ono što piše na kutiji, tretirajući Bentlei kao električni automobil, što znači da se V6 nikada ne pali po gradu. Hibridni režim radi kao i kod bilo kog drugog hibrida, koristeći baterije i električni motor pri manjim brzinama, ali pozivajući se na požudni V6 kako se brzine povećavaju ili kada je potrebno ubrzanje. A režim čekanja održava stanje napunjenosti baterije koristeći samo benzinski motor za pokretanje automobila, čuvajući te vredne elektrone kada su vam najpotrebniji.

Prebacio sam se kroz sva tri režima vožnje, i dok sam smatrao da je EV režim najviše zadovoljavao, taj ćebe tišine unutra neometano zvucima sagorevanja, hibridni režim je mesto gde je Fliing Spur briljirao.

Ovde se situacije male brzine, kao što je saobraćaj, odvijaju u tišini bez napora. Ima dovoljno udaraca od elektromotora da se veliki salon kreće u saobraćaju. Ali, kako se brzine povećavaju, tvin-turbo V6 pomaže da se stvari kreću. Prelaz između dva izvora energije je toliko tih, da se motor uopšte ne čuje, jedini trag koji sada pumpaju njegovi cilindri je igla na tahometru. To je praznik za čula ako vaša čula žude za spokojstvom.

Hibridni režim je najbolji na autoputu gde zbir električnog i unutrašnjeg sagorevanja doprinosi opuštenom vremenu za volanom bez napora. Kladimo se da su duga krstarenja autoputem njegovo prirodno stanište, a Bentli sa hvale vrednom lakoćom guta kejeve.

Ta lakoća je samo pojačana vrhunskom vožnjom ispod. Uprkos našem testnom automobilu na aluminijumskim felnama od 22 inča, Fliing Spur je ostao staložen i nepokolebljiv iznutra, prefinjen. Vožnja je, jednom rečju, neverovatna.

To je zaštitni znak brenda Bentlei, udoban i prostran luksuzni tourer koji se oseća bez napora u vožnji, sastavljen na putu i ​​tih, oh-tako tih unutra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button