fbpx
Uncategorized

Otkriven Mercedes-Benz CLA facelift za 2023., koji će ove godine biti u Australiji

Predstavljen je novi Mercedes-Benz CLA iz 2023. godine, uoči lansiranja u Australiju u trećem kvartalu ove godine (od jula do septembra).

Prateći trag točkova ažuriranih hečbekova A-Klase i B-Klase, fejslift CLA limuzine – i njegovog derivata Shooting Brake karavana samo u Evropi – uvodi ažurirani eksterijer, unutrašnjost i asortiman motora.

Australijsko lansiranje trebalo bi da bude između jula i septembra 2023, samo u obliku limuzine. Očekuje se da će asortiman modela odražavati postojeću liniju Mercedes-Benza, sa varijantama CLA200, CLA250 4Matic, AMG CLA35 i AMG CLA45 S.

Kupci mogu da biraju između tri nova dizajna točkova od lake legure za standardne Mercedes-Benz modele – prečnika od 17 do 19 inča – plus dve nove boje farbe, Hiper Blue i Spectral Blue.

Dalje nadogradnje za Mercedes-AMG CLA35 i CLA45 S verzije uključuju dodavanje rešetke ‘Panamericana’ 45 na 35, AMG značku iznad rešetke (umesto druge Benzove zvezde), nove prednje branike, nove 18- ili 19 – dizajn točkova u inču i revidirana grafika zadnjih svetla za modele 45.

Unutra, dvostruki ekrani od 10,25 inča, standardni u Australiji, sada su ugrađeni u sve evropske modele – a dodirna tabla na centralnoj konzoli za infotainment sistem je odbačena u korist kontrole samo ekrana na dodir.

Ekrani dobijaju ažurirani softver sa bežičnim Apple CarPlai-om i Android Auto-om (pored žičanog), restilizovanim prikazima instrumenata, nadograđenim glasovnim asistentom „Hej Mercedes“ i poboljšanom aplikacijom za pametne telefone „telematika“.

Ostale promene tehnologije uključuju Dolbi Atmos tehnologiju za opcioni Burmester sistem surround zvuka, dodatni unutrašnji USB-C port i osvetljenje za sve USB portove.

Tu je novi volan preuzet od drugih Mercedes-Benz modela – i obrubljen napa kožom ili sintetičkom kožom „Artico“ – plus nove opcije ukrasnih uložaka i nove ukrase sedišta i opcije boja za različite modele, od kojih su mnogi više reciklirani materijali nego pre nego što.

U verzijama AMG Line po prvi put je sada dostupan grijani volan.

U međuvremenu, pune AMG 35 i 45 S varijante dobijaju novi AMG Performance volan sa rotirajućim točkićima za režim vožnje i nove AMG ekrane za infotainment sistem.

Takođe dobijaju nove opcije presvlake za obična sportska sedišta ili nadograđene AMG Performance korpe – novu braon nijansu za kombinaciju Artico i mikrovlakana, sivu i crnu za Artico veštačku kožu, i crvenu i crnu za opciju pune kožne sedišta.

Bezbednost je unapređena poboljšanjima sistema pomoći pri zadržavanju trake i unapređenom funkcijom automatskog parkiranja uključujući 3D prikaz za kameru od 360 stepeni.

Kupci u Evropi mogu da biraju između unapređenog asortimana četvorocilindričnih motora, koji – u slučaju standardnih, ne-AMG benzinskih motora – dodaju 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju za smanjenje emisija i dodaju povećanje od 10 kV pri jakom ubrzanju .

Standardni australijski asortiman će verovatno nastaviti da nudi izbor benzinskih varijanti CLA200 sa pogonom na prednje točkove (120kV/250Nm) i CLA250 4Matic sa pogonom na sve točkove (165kV/350Nm). Nejasno je da li će evropska tehnologija blagog hibrida biti ponuđena lokalno.

Plug-in hibridne varijante u prodaji u Evropi takođe su nadograđene većim baterijama, snažnijim električnim motorima i bržim punjenjem – međutim, oni nisu dostupni u Australiji.

AMG CLA35 takođe dobija blagu hibridnu snagu u Evropi, novi prednji radijator i prelazi sa sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom na noviju osmostepenu jedinicu iz AMG CLA45 S.

Snaga motora ostaje nepromenjena u obe verzije AMG – blage hibridne tehnologije za 35 na stranu – sa 225 kV/400 Nm od 2,0-litarskog četvorocilindričnog motora sa turbo punjenjem u CLA35, ili 310 kV/500 Nm od drugog 2,0-litarskog turbo četvorocilindraša CLA45 S.

Fajslifting takođe predstavlja novo specijalno izdanje modela, AMG Street Stile Edition za CLA45 S, na inostranim tržištima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button