fbpx
Automobili

Objavljene su prve slike novog Mercedes-Benza GLC

Mercedes-ov sledeći GLC SUV dobiće tehnologiju iz S klase, a ekskluzivne slike prikazuju kako bi moglo izgledati kada stigne sredinom 2022. godine. Ovako elegantan izgled može biti zavist kod Audija K5 i BMV Ks3. Tržište premium SUV-a ide napred i Mercedes je već počeo razvijati potpuno revidiranu verziju svog GLC-a srednje veličine i svojim lansiranjem na tržište sredinom 2022. godine, okončaće jedno od najprometnijih perioda u istoriji nemačke kompanije. kako se novi modeli ulivaju u izloge.

GLC je jedan od najnovijih članova porodice Mercedes-Benz SUV-a, koji je kompaniji stvorio ogromne profite od ulaska na tržište 2015. godine. SUV-ovi čine preko 33% svetske prodaje brenda, a GLC je najbolji – prodaje Mercedes-Benz SUV u Velikoj Britaniji.

Kako bi išao u korak sa rivalima kao što su Audi K5 i BMV Ks3, Mercedes je odlučio da izvrši velike promene u tehnologiji i kvalitetu, počevši od radikalnog preuređenja unutrašnjosti GLC-a, što će u velikoj meri oduzeti stil stila predstojeće limuzine S klase. .

GLC će nastaviti Mercedesovu modularnu arhitekturu pogona na zadnjim točkovima, ali značajna poboljšanja će omogućiti kompaniji da uvede širi spektar hibridnih pogonskih sklopova i sofisticiranije tehnologije autonomne vožnje. Korišćenjem jače napunjene baterije trebalo bi da povećate domet na 56 km. Mercedes će nastaviti da razvija tehnologiju vodoničnih gorivnih ćelija sa GLC F-Cell. Ovo će osigurati da kompanija isporuči jedan od najširi raspon pogonskih sklopova u novom GLC-u.

Osnovna linija motora sastojat će se i od četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora, ali očekuje se da svi rade u kombinaciji s novim 48-voltnim blagim hibridnim sistemom. Mercedes takve jedinice zove EK Boost. Pored toga, očekuje se da će se u liniji pojaviti efikasnije hibridne verzije GLC-a sa EK Pover značkama.

Nemački proizvođač automobila raduje se napretku u tehnologiji autonomne vožnje jer nastoji da funkcionalnost nivoa 3 pilota prevaziđe ispred nadolazeće S klase. Novi softver i hardver, uključujući radare, lidare i senzore, mogli bi omogućiti GLC-u da se uključi u ograničenu autonomnu vožnju ako to zakonom dopušta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button