fbpx
Uncategorized

Nedeljne vožnje – kafe Benzin

Dobri automobili, dobri putevi i dobra kafa zajedno čine sveti trifecta. To je ono što je automobilska kultura.

Kafu možete zameniti hranom ako želite. U svakom slučaju, uživanje u automobilu sa prijateljima i porodicom je fantastična zabava kojoj se mnogi prepuštaju, uključujući i mene.

Nismo sami. Kako je populacija Australije rasla i masovno se širila, tako je rasla i njena automobilska kultura, a tako i mesta koja joj pružaju podršku i život. Gomile fantastičnih poslova su se pojavile – iznenađujuće kroz pandemiju – na mestima koja su prirodno usklađena sa nekim velikim turnejama sa PG rangom.

Ova serija ima za cilj da provoza puteve kako bi se uverila da su u redu, probajte hranu i kafu, naravno (platili smo to), a zatim vam pruži rutu kojom ćete sami isprobati sledeći put kada budete slobodni.

Započinjemo naše putovanje u kafeu Benzin u lepom i raskošnom predgrađu Durala, Novi Južni Južni Jug.Daleko od velikog dima, Dural je – kao i većina ruralnih i nekada udaljenih područja – prvobitno bio bogato poljoprivredno zemljište. Predgrađe i njegova okolina uzgajali su većinu australijskih citrusa na prelazu iz 20. veka.

Za 120 godina od tada, doživeo je radikalnu transformaciju; međutim, ostaje uglavnom ruralno. Osim nekoliko prigradskih ulica u okrugu Round Corner koji je nastao 1970-ih, predgrađe je dom za mnogo površina i prilično lepih imanja.

Dakle, kao mesto gde urbano širenje polako prelazi u seoski užitak, putevi su odlični.

Ali prvo, treba da jedemo. Benzin Cafe je mali porodični biznis u vlasništvu četvorice prijatelja: braće Danijela i Tima Karjadija i prijatelja Kalvina Leunga i Jifa Jua. Svi dečaci su lokalni stanovnici, a Karjadi su se preselili u okrug Sidnej Hils iz svoje rodne Džakarte kasnih 1990-ih.Njihovi izvorni lokaliteti su živahni, boja i neverovatna hrana, a ovo azijsko nasleđe proizilazi upravo iz dekoracije i kuhinje.

Oni su takođe veliki automobilski ljudi, a Tim Karjadi vodi prodavnicu Audija u blizini, a Daniel Karjadi vodi uspešnu kreativnu medijsku kompaniju pod nazivom Mondai Made. Calvin i Iif imaju svoje korene duboko usađene u australsku ugostiteljsku industriju i donose godine iskustva.

Četvoročlana porodica nosi srce na rukavu i voli lokalnu zajednicu. Benzinov meni okreće uobičajenu ‘azijsku fuziju’ fanfaru na glavu tako što stvarima pristupa drugačije.

„U zapadnjačka jela najčešće se stavlja azijski sastojak; međutim, naš moderan meni smo izgradili tako što smo počeli sa autentičnim azijskim osnovnim jelima koja poznajemo, volimo i kuvamo kod kuće“, rekao je Danijel Karjadi.Calvin Leung je brzo dodao: „Volimo naše nasleđe, bilo da se radi o australijsko-vijetnamskoj zajednici koja inspiriše naše Pandan vafle, ili druge tipične ukuse koji se obično nalaze u srcu Tokija“.

Priuštili smo si Rendang nachos koji je bio sve i više nego što smo očekivali, i Pandan vafle – sa mochi bazom i želeom od kokosa – podsećajući me lično na brojne stvari koje sam jeo u Kabramati tokom kasnih noćnih vožnji do stari ‘natio’.

Kafić je uvek užurban, obično ima unikatno vozilo parkirano unutra, a parking ispred je takođe pun fantastičnog metala.

Na primer, našu Rolls-Roice Ghost Black Badge iz 2022. brzo je obeležio ukusni Nissan 200SKS iz 2002., novi Suzuki Jimni iz 2021. sa turbopunjačem, sa kitovima inspirisanim divljim G-klasom, i divnom Subaru Imprezom VRKS iz 2007. koju je podesio STI Edition.

Što se tiče automobila, postoji razlog zašto smo takođe odabrali Rolls-Roice za ovaj. Brend tvrdi da je to vozačev automobil, tako da je savršen za put ispred njega.Ruta vodi kroz obližnje Galston i Arkadiju – poznate po povoljnim uslovima konjaništva – i preko trajekta do Berove.

Naravno, Rolls-Roice Ghost Black Badge iz 2022. bio je savršen partner. To je ‘vozački automobil’ brenda, koji ima smisla u Australiji s obzirom da naša elita zapravo voli da sedi napred i sama vozi svoje rolere. Legende.

Njegov 441kV, 6,75-litarski tvin-turbo V12 oživljava kada se postavi u sportski režim – pritiskom na „nisko“ na stubnom mjenjaču – pokreće nas gore i preko Hills Districta u čistoj raskoši.

Odavde možete ili iskočiti na Pacifički autoput kao produžetak da biste nastavili zabavu, ili se vratite niz novi M7 Vestconnek da biste krenuli na istok nazad do Sidneja, na jug do Kembeltauna, na zapad do Penrita, ili gde god da je dom.

Putevi mogu biti brzi i tečni čak i unutar ograničenja brzine, ali to su javni putevi, pa se pridržavajte ograničenja brzine i pazite na bicikliste koji su očigledno dobrodošli da koriste puteve kao i vi.

Da biste isprobali vožnju, kliknite ovde da otvorite rutu u Google mapama, projektujte u automobilu preko Apple CarPlai-a i uživajte u hrani!

Preporučujemo vafle.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button