fbpx
Automobili

Mini goes vegan: Future models to drop leather interiors – report

Vegani se raduju! Nova generacija Mini serije odbaciće kožu u korist održivijih materijala.

Prema intervjuu sa šefom dizajna Oliverom Heilmerom, Mini će prestati da nudi enterijere od kože na budućim modelima.

U razgovoru za britanski magazin Autocar, gospodin Heilmer rekao je da Mini više ne vjeruje koži opremljenoj ovom markom.

„Koža nam više nije potrebna u budućnosti, jer ne verujemo da je održiva“, rekao je.

U 2020. godini nešto više od polovine svih automobila isporučenih kupcima Minija u Velikoj Britaniji imalo je enterijer od prave kože.

Vest dolazi samo nekoliko dana nakon što su predstavljeni modernizovani Mini hatch i kabriolet, predlažući da će promena biti uvedena u sledećoj generaciji Mini modela.

Dok su vinil enterijeri počeli da se uvode u enterijere automobila tokom četrdesetih godina, dve decenije kasnije, trajna kožna alternativa počela je da dobija na popularnosti, a Mercedes-Benz nudi „MB Tek“, a BMV stvara „Leatherette“.

Danas je sintetička koža daleko bliža stvarnoj stvari. Većina početnih modela BMV-a sada se nudi sa sintetičkom kožom ‘Sensatec’ i sintetičkom antilopom ‘Alcantara’.

“Potpuno smo uvereni da ćemo imati moderne i vredne proizvode bez kože”, rekao je Heilmer u pokretu.

“Tkanina na proizvodnim sedištima sada se reciklira 100 posto. Podstava ispod reciklira 70 posto. Želimo stvoriti bezvremenski dizajn. Dizajn jedne sezone, poput mode, nije naš cilj s dizajnom budućih minista “.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button