fbpx
Automobili

Lekus LF-Z koncept nagoveštava proizvodnju EV za 2025. godinu

LF-Z je baterijski koncept i signalizira Lekusovu nameru da proda svoj prvi EV do 2025. godine. Lekus će do 2025. godine ponuditi elektrifikovanu verziju svakog modela koji prodaje, ali kaže da neće napustiti tradicionalne benzinske i gasno-električne hibride koji se prodaju u tako velikom broju.

LF-Z sadrži uobičajene konceptne elemente automobila i druge dizajnerske karakteristike koje ćete verovatno videti na sledećem RKS-u i ostalim predstojećim Lekusovim modelima.

Pre više od deset godina lakirali smo beli Lekus LFA, tada najviši primer japanskog automobilskog inženjerstva sa V-10 motorom koji je pevao do 9200 o / min. Sada su prioriteti Lekusa – kao i većine proizvođača automobila – krosoveri sa tihim baterijskim elektromotorima i veštačkom inteligencijom. Da bi se označilo koliko Lekus doseže, prikladno je da novi koncept Lekus LF-Z koristi slovo na suprotnom kraju abecede.

Električni orkestar Lekus Da budemo jasni, LF-Z Electrified (u slučaju da izvor energije nije bio očigledan) nije direktan pregled budućeg električnog automobila Lekus. Moglo bi se ispostaviti tako, ili možda ne, dok se proizvodni Lekus EV ne pojavi negde u naredne četiri godine. Do 2025. Lekus će predstaviti više od 10 novih hibridnih, priključnih hibrida i baterijskih električnih vozila. U najmanju ruku, svaki model će ponuditi električnu pomoć u određenom kapacitetu, za razliku od šest hibrida koje Lekus nudi danas. Kompanija insistira da će ponuditi „prave proizvode na pravom mestu u pravo vreme“.

Kao što je Toiota jasno pokazala, Lekusova posvećenost EV-ima nije baš tako ekstremna koliko su se zalomile kompanije poput GM-a, VV-a i Jaguara. Umesto toga, dugoročno će prodavati EV-ove zajedno sa gasnim i hibridnim automobilima dok prelazi na „neutralnost ugljenika“ za svu proizvodnju i reciklažu do 2050. godine.

Dakle, LF-Z će napajati energiju iz baterije. Ne znamo mnogo dalje od toga, jer Lekus ne pruža detalje o izlaznoj snazi, kapacitetu baterije ili dometu. Jedini mehanički zalogaj koji bi Lekus delio je da LF-Z koristi Direct4, električni pogon na sva četiri točka koji treba da menja obrtni moment podeljen između prednje i zadnje osovine mnogo brže od konvencionalnih sistema.

Futuristički dizajn koji očekujete Za sada, najviše pažnje obratite na dizajn LF-Z-a, koji je lepša i proizvodnije evolucija prvog EV koncepta kompanije, LF-30, od ​​2019. Stav karoserije je mršav limuzina, poklopac i krosover u jednom obliku. LF-Z pozadi pozajmljuje tanku horizontalnu traku osvetljenja koja je prvi put viđena na UKS krosoveru i osveženoj limuzini 2021 IS. Plava pruga razdvaja stakleni krov koji ima elektrohromno nijansiranje. Sam krov još uvek harfira na zatamnjenom „plutajućem“ trendu viđenom na trenutnim RKS-u i Nissan Muranu – sa istim prevrnutim karkom na zadnjim vratima – za koje smo mislili da su do sada izašli iz mode.

Nema veze, LF-Z koristi i druge popularne trikove poput iskopčanih kvaka na vratima, kamera zrcala sa bočnim pogledom, prevelikih točkova sa dubokim tanjirom i osvetljenih znački na sva četiri ugla. Najviše se donose crne prozirne ploče koje prekrivaju bilo koji kraj rešetke vretena ili ono što je ostalo od njega.

Oblik peščanog sata po prvi put je čvrsta plastika, osim za neke izreze kvadratnog uzorka koji teku iza panela. Sakrivaju neke od senzora za samovozu (oznake „LTM“ označavaju „Lekus Teammate“, sistem sledeće generacije nivoa 3+ „u kojem ljudi i automobili komuniciraju kao prijatelji“). Mali plavi vrh i vertikalni izrez ispod logotipa L predstavljaju čuvar mesta za kameru i više senzora.

U unutrašnjosti LF-Z nema mnogo toga što već nismo videli tokom poslednjih šest godina autonomnih koncepata: Agresivna jednodelna sedišta sa kašikama koja ne izgledaju tako udobno, duboko zapečeno zadnje sedište, volan u obliku jarma , neko naglašeno osvetljenje na podu i ikone za reprodukciju / zaustavljanje na pedalama. Čak i raspored trostrukog ekrana više ne deluje tako ekstremno.

Ono što ovde vidimo – tačnije ne vidimo, jer je uklonjeno toliko dugmadi – je pregled informativne zabave sledeće generacije kompanije, koja je Lekusu očajnički potrebna pre 2025. godine. Očekujte da se elementi dizajna iz koncepta LF-Z pojave prvi na više pešačkih i popularnih Lekusovih modela, poput sledećeg RKS-a. Za maksimalan obim prodaje, EV-optimizovana platforma poput ove takođe može da iznedri više pogonskih sklopova, uključujući milione gasno-električnih hibrida koje Lekus i Toiota prodaju više od dve decenije i žele da nastave da prodaju sve dok nisu napravljeni ilegalno. Zaista, u ovom trenutku, ko zna šta će se dogoditi u sledećoj deceniji.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button