fbpx
Automobili

GMSV je potvrdio, Corvette dolazi 2021

General Motors će zadržati prisustvo u Australiji pod zastavom GMSV, uz sportski automobil Corvette i Silverado iz SAD-a. Mogli bi da slede i drugi modeli.

Američki automobilski gigant General Motors zadržaće prisustvo u Australiji sa nizom specijalnih vozila, uključujući Chevrolet Silverado pick-up i američki sportski automobil Corvette, potvrdio je danas Holden.

Nova operacija specijalnih vozila General Motors uspostavit će se do kraja ove godine, budući da će se Holden povući.

GMSV – koji će prodati prvu fabrički napravljenu Corvette sa desnim volanom u istoriji pločice sa pločom, zajedno sa nizom lokalno reproizvedenih pikapa Chevrolet Silverado – efikasno će zameniti Holden Special Vehicles.

HSV je činio približno 65 od Holdenove nacionalne mreže od 185 dilera koji su upravljali sa 203 salona. Pod GMSV se podrazumeva da planira imenovanje 40 do 60 dilera na nacionalnom nivou, od kojih će mnogi biti bivši saloni Holdena ili HSV-a.

Veliki broj visokih rukovodilaca Holdena bio je povezan sa GMSV-om, uključujući šefa Holdena Kristiana Akuilinu i direktora prodaje Petera Kelei-a. Međutim, bivša menadžerka za razvoj distributera kompanije Holden, Joanne Stogiannis, danas je potvrđena za šefa novog GMSV odeljenja.

Prema njenom LinkedIn profilu, Stogiannis je radila za Holden 16 godina, a nedavno je bila odgovorna za nacionalnu mrežu dilera (od januara 2017. do aprila 2018.), prodaju novih vozila (april 2018. do januara 2019.) i GM-ovu mrežu za razmenu automobila Maven (Od avgusta 2019. do danas).

Izvršni direktor veterana Holdena Peter Kelei, koji je uspostavio GMSV nakon najave Holdenovog zatvaranja, napustiće kompaniju u oktobru nakon 37-godišnje karijere u General Motors-u, uključujući ulogu direktora Holdena na Novom Zelandu (2005. do 2008.) ).

Kao što je ranije prijavljeno, Chevrolet Corvette bi trebalo da se pojavi u australijskim salonima krajem 2021. ili početkom 2022. nakon što je vraćen da se uskladi sa evropskim standardima za ispitivanje emisija

u međuvremenu, pikap Chevrolet Silverado 1500 trebalo bi da se neprimetno prebaci sa distribucije Holden-ovih specijalnih vozila i pređe na novoimenovane salone GMSV. Aktuelnom Chevroletu 1500 takođe će se pridružiti veća nova generacija Chevrolet Silverado 2500 sledeće godine.

Holden je potvrdio da će Valkinshav Automotive Group biti zadržana za nastavak inženjeringa odabranih modela sa levim pogonom na desni pogon i lokalnu preradu.

Ostala vozila General Motors-a za koja se veruje da su u fazi razmatranja, ali nisu potvrđena, jesu nova generacija SUV-a Chevrolet Tahoe i električni modeli Hummer i Cadillac.

U međuvremenu, General Motors će takođe zadržati osoblje od oko 200 zaposlenih u glavnom sedištu u Australiji, koji će podržati delove, garanciju, servis i opoziv preostalih 1,6 miliona automobila Holden na australijskim putevima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button