fbpx
Automobili

„Evidentne špekulacije“ kažu Ford o glasinama o električnom Mustangu – izveštaj

Blue Oval odbacio je izveštaje da će njegov kultni Mustang biti potpuno električan do kraja decenije.

Ford je odgovorio na glasine koje sugerišu da će se nova generacija Mustanga prebaciti na potpuno električnu platformu do 2029. godine, rekavši američkim medijima da su izveštaji “očigledna špekulacija”.

Prema Carscoopsu, izvori iz Forda odbacili su glasine, tvrdeći da o tome nije doneta odluka.

Međutim, iako se čini da jezik odbacuje tu ideju, ne uspijeva je u potpunosti poreći, što ukazuje na to da je potpuno električni Ford Mustang i dalje bio mogućnost.

Prošle nedelje, novinska kuća Autoline citirala je kompaniju AutoForecast Solutions – kompaniju koja koristi tržišne podatke za predviđanje trendova u automobilskoj industriji – da je sledeći Mustang počeo da se proizvodi tek krajem 2028. godine, a u tom trenutku će ispustiti benzin V8 za emisiju štetnih gasova – besplatna pogonska jedinica.

Kašnjenje bi značilo da će trenutna platforma Ford Mustang morati da ostane u proizvodnji do 2028. godine – u tom trenutku će arhitektura biti stara 14 godina, daleko starija od većine putničkih automobila.

Smatra se da će kašnjenje uskladiti novi model sa velikim promenama u celoj industriji, jer se niz vlada nameće da uvede zabrane prodaje novih automobila na automobile na benzinski i dizel.

Izveštaj dolazi nakon što General Motors razvija vesti o potpuno električnom SUV-u Corvette, prateći isti plan kao i električni terenac Ford Mustang Mach-E.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button