fbpx
Uncategorized

Da li da kupim BMV 320i iz 2023. ili Mercedes-Benz C200?

Neka od najočiglednijih povećanja cena u poslednjih nekoliko godina primećena su u sektoru luksuznih automobila. Dva titana industrije luksuznih automobila, Mercedes-Benz i BMV, podigli su cenu za svoje najmanje limuzine, Mercedes-Benz C200 i BMV 320i, za petocifreni porast poslednjih godina.

Komparativno, tradicionalni rival u Audiju A4 je ostao stabilan u pogledu cena (iako je definitivno stariji od druga dva). Čak i dalje, možete ući u Audi A4 35 TFSI osnovne specifikacije za preko 10.000 dolara manje od ekvivalentnog Mercedes-Benz C-klase ili BMV-a serije 3.

Ove nemačke luksuzne limuzine dugo su imale za cilj da predstavljaju najbolje od premium automobilizma dok drže cenu pod kontrolom. Ali oni se suočavaju sa pritiskom relativnih novopridošlica kao što su Genesis G70, Alfa Romeo Giulia, pa čak i potpuno električni modeli kao što je Tesla Model 3.

Verovatno je da će se kupci BMV-a i Mercedes-Benza već odlučiti, čak i pre nego što dođu do dilera da isprobaju nove luksuzne proizvode. Ali, otkrićemo koji od ova dva nedavno osvežena stava u luksuznom segmentu vredi više svoje naduvane cene.

Koliko košta BMV 320i u Australiji?
Otkako je skrenuo iz ugla sa ovom novom fejsliftingom G20 generacije, BMV je povećao cene za čitav asortiman BMV-a serije 3 za 2023. Sada počinje od 78.900 dolara pre nego što košta 320i na putu, pre nego što naglo poraste na 93.400 dolara za sledeći korak ka 330i, a zatim ponovo na 97.400 dolara za plug-in hibrid 330e.

Da bismo dodali neki kontekst, 330i je koštao oko 70.000 dolara nakon lansiranja 2019. godine, a 330e je koštao 75.900 dolara.

Ne budite zabune, kada vidite novi BMV serije 3 na putu, osoba za volanom je platila mnogo novca da bude tamo.

Nazad na početni nivo 320i – hajde da iznesemo šta vlasnik može da očekuje pri kupovini. BMV 320i iz 2023. uvodi revidirani stil na prednjem kraju sa zakačenom pozadinskom maskom (sa LED farovima) i izmenjenom rešetkom za bubrege. Postoje novi dizajn točkova od 18 i 19 inča sa strane, dok je zadnji kraj tretiran donjem braniku sa naglašenim donjim crnim delom.

Preko pre-facelift modela 320i, ovaj novi automobil dobija ekran vozača sa dvostrukim širokim ekranom sa 14,9-inčnim ekranom za informacije i zabavu i 12,3-inčnim digitalnim instrument tablom, prilagodljivim tempomatom, ulazom bez ključa i tri-zonskom kontrolom klime. Ovo se pridružuje M Sport paketu kao standardu, kao i presvlake od Alcantare i Sensatec (od veštačke antilop i kože), električna prednja sedišta, bežično ogledalo i punjenje za pametne telefone, head-up ekran i 18-inčne M Sport točkove.

BMV je bio zaključan u vekovnoj borbi sa Audijem i Mercedes-Benzom sa sopstvenim luksuznim sedanima srednje veličine, Audijem A4 i Mercedes-Benz C-klasom. Ali u ovom poređenju, mi ga postavljamo protiv ovog drugog.

Kompaktna klasa je postala korporativna klasa, puna luksuza i tehnologije za novu generaciju kupaca. I dok je cena rasla sa veličinom i stasom automobila, C-Klasa i dalje treba da se takmiči na tom tržištu srednje veličine, tako da i dalje treba da se oseća relevantnim među BMV-om serije 3 i Audijem A4 na ovom svetu.

AMG Line komplet (sa točkovima od 18 inča) je standardna karakteristika na C200, iako nova opcija „Edition C“ zamenjuje ovo za suptilniji Avantgarde stilski paket bez dodatnih troškova, zbog čega C200 izgleda mnogo sportskije nego što jeste. Iskreno, čini se da je to ono što svi žele, tako da je mnogo logičnije imati ovo kao deo osnovne konfiguracije.

Pogledaćemo Mercedes-Benz C200 od 81.700 dolara (pre opcija i troškova na putu) iz 2023. da vidimo da li iza nalepnice ima dovoljno supstance da stavite C-Klasu na vašu listu za kupovinu – i da li vredi više od BMV-a 320i .

Koliko prostora ima BMV 320i unutra?
Ovo najnovije osnaživanje sa velikim ekranom sa jednim oknom je briljantno ažuriranje već moderne kabine Serije 3 koja je prožeta tehnologijom. Materijali koji se koriste u unutrašnjosti su visokog kvaliteta i odgovaraju ceni i pozicioniranju. Takođe se osećaju izgrađeno da izdrže rastojanje sa čvrstim pristajanjem i završnom obradom.

Prostor u prvom redu je pristojan, iako sam otkrio da mi je u nogu zahvaćen tunel za prenos. Za referencu, visok sam 194 cm, tako da je malo verovatno da će niži vozači doživeti istu sudbinu. Imate nisku poziciju za vožnju, sedišta su udobna i podržavaju (sa podesivim podupiračima), a sve je ergonomski pri ruci.

BMV je jedan od najnovijih koji je uveo mali mjenjač za mjenjač umjesto svog tradicionalnog štapića za biranje brzina. To znači da ima više prostora za mahanje rukom preko centralne konzole, ali je potrebno da se naviknete (ako ste BMV tradicionalista, stalno ćete posezati za starim menjačem).

Nažalost, BMV je premestio većinu kontrola klime na ekran infotainmenta, što je očigledno loša ideja. To znači da morate proći kroz nekoliko ekrana samo da biste podesili temperaturu. Postoji vrtoglav niz sadržaja na ekranu koji takođe može da se provuče, ali više o infotainment-u.

Pomerajući se unazad, sedišta u drugom redu su stisnuta iza mog sopstvenog vozačkog položaja i najbolje su rezervisana za malu decu ili odrasle koje ne volite. Ima dovoljno prostora da ne bude tesno, ali nedostatak prostora za stopala i kolena će smetati na dužim vožnjama.

Pozadi se nalazi kapacitet od 480L, ali prtljažnik nema funkciju električnih vrata prtljažnika. Zadnja sedišta se preklapaju napred u formatu 40/20/40.

Koliko prostora ima Mercedes-Benz C200 unutra?
Ako želite da vidite gde ide dodatna potrošnja na Mercedes-Benz C-klasu 2023, kabina je odlično mesto za početak.

Moderan dizajn se dobro uklapa sa nizom tehnologije implementirane oko vas. Od suptilnog LED osvetljenja unutar ventilacionih otvora do lepršavih panela kontrolne table, i naravno para ekrana (11,9 inča za centralni infotainment i 12,3 inča za instrument tablu), nema sumnje da je ovo nova C-Klasa .

Izgleda elegantno i luksuzno, i na pravi Mercedes-Benz način, veoma je smanjena verzija onoga što ćete naći u većoj i još skupljoj (od 244.700 dolara) S-Klasi.

Sedite nisko, ali udobno, iako će višim vozačima (ili samo onima sa većim stopalima) u početku biti malo nezgodan prostor za noge vozača, pri čemu leva strana zaštitnog zida lagano zadire tamo gde vaša noga želi prirodno da se odmori.

Skladištenje je dobro, sa glatkim skrivenim poklopcem koji nudi dublju šupljinu nego na prethodnoj generaciji V205, omogućavajući vašem telefonu (na podlozi za punjenje) da se skloni od ometajućeg pogleda, dok i dalje dozvoljava zatvaranje poklopca. Postoji par USB portova i još više prostora za skladištenje u centralnom naslonu za ruke.

Prostor za putnike pozadi takođe nije loš, jer novi automobil ima dodatnih 25 mm između točkova i 105 mm dodatne ukupne dužine (u odnosu na V205), što pruža malo više prostora za kolena i noge onima pozadi.

Dvostruki krovni paneli (deo Vision paketa) nude skalu u liniji krova, što opet znači malo više prostora za glavu.

Iako postoji naslon za ruke sa držačima za čaše i malo držač za telefon, ne postoje zadnji USB portovi (mogu se dodati kao opcija), što smatramo da je malo previd.

Prtljažnik je iste zapremine kao i prethodni automobil (455L), ali sedišta koja su podeljena u odnosu 60:40 mogu se preklopiti pomoću glatkih daljinskih otpuštanja sa strane obloge prtljažnika.

Da li BMV 320i ima Apple CarPlai i Android Auto?
BMV je konsolidovao svoje informativno-zabavne ekrane u jedinstveno dugačko okno displeja koje se proteže od centra instrument table do vozačeve instrument table. Ovo okno se zapravo sastoji od dva odvojena ekrana od 14,9 i 12,3 inča.

Izgleda veoma glatko u svom dizajnu i predstavlja sliku izuzetno visoke rezolucije.

BMV ima reputaciju po svojim inovativnim i lakim za korišćenje infotainment sistemima, ali nažalost novi iDrive 8.0 nije najjednostavnije korisničko iskustvo. Raspored rasporeda menija i početna stranica bogata sadržajem su zbunjujući, dok ste često preopterećeni obavljanjem jednostavnih zadataka. Količina ikona na ekranu aplikacije je zbunjujuća i gotovo se čini kao da su dizajneri popunili stranicu punu ikona kako bi izgledali prepuno.

Srećom, BMV je još uvek uključio rotacioni kontroler za navigaciju po ekranu, ali nema sumnje da je sistem dizajniran da se dodiruje. Volio sam jednostavan rotirajući kontroler koji vas precizno vodi do prave funkcije za zabavu, ali je teško gurnuti prst na ekran i zadržati fokus na vožnji.

BMV pomoćnik koji se aktivira glasom pomaže, ali uzvikivanje „Hej BMV…“ je i dalje pogodno da li ćete dobiti odgovor.

Na kraju sam većinu svoje nedelje vodio preko bežičnog Apple CarPlai-a, koji zaista dobro funkcioniše. U sistem je takođe ugrađen bežični Android Auto, digitalni radio (DAB+), ugrađena satelitska navigacija, ažuriranja saobraćaja i vesti, kao i povezivanje zasnovano na aplikacijama koje omogućava daljinski pristup proveri vozila ili daljinskom zaključavanju i otključavanju preko kompatibilnog pametnog telefona.

Nadamo se da će se iDrive sistem vratiti na jednostavniji izgled u sledećoj generaciji.

Da li BMV 320i ima Apple CarPlai i Android Auto?
BMV je konsolidovao svoje informativno-zabavne ekrane u jedinstveno dugačko okno displeja koje se proteže od centra instrument table do vozačeve instrument table. Ovo okno se zapravo sastoji od dva odvojena ekrana od 14,9 i 12,3 inča.

Izgleda veoma glatko u svom dizajnu i predstavlja sliku izuzetno visoke rezolucije.

BMV ima reputaciju po svojim inovativnim i lakim za korišćenje infotainment sistemima, ali nažalost novi iDrive 8.0 nije najjednostavnije korisničko iskustvo. Raspored rasporeda menija i početna stranica bogata sadržajem su zbunjujući, dok ste često preopterećeni obavljanjem jednostavnih zadataka. Količina ikona na ekranu aplikacije je zbunjujuća i gotovo se čini kao da su dizajneri popunili stranicu punu ikona kako bi izgledali prepuno.

Srećom, BMV je još uvek uključio rotacioni kontroler za navigaciju po ekranu, ali nema sumnje da je sistem dizajniran da se dodiruje. Volio sam jednostavan rotirajući kontroler koji vas precizno vodi do prave funkcije za zabavu, ali je teško gurnuti prst na ekran i zadržati fokus na vožnji.

BMV pomoćnik koji se aktivira glasom pomaže, ali uzvikivanje „Hej BMV…“ je i dalje pogodno da li ćete dobiti odgovor.

Na kraju sam većinu svoje nedelje vodio preko bežičnog Apple CarPlai-a, koji zaista dobro funkcioniše. U sistem je takođe ugrađen bežični Android Auto, digitalni radio (DAB+), ugrađena satelitska navigacija, ažuriranja saobraćaja i vesti, kao i povezivanje zasnovano na aplikacijama koje omogućava daljinski pristup proveri vozila ili daljinskom zaključavanju i otključavanju preko kompatibilnog pametnog telefona.

Nadamo se da će se iDrive sistem vratiti na jednostavniji izgled u sledećoj generaciji.

Skuplji je za 14.000 dolara ako pogledate ulazne cene (81.700 dolara prema 66.900 dolara, oba pre troškova na putu), ali AMG Line paket je sada standardan (2846 dolara), većina funkcija u starom komandnom paketu od 1769 dolara je sada uključena u MBUKS, a isto važi i za paket udobnosti sedišta od 692 dolara i paket za bežično punjenje od 308 dolara.

U krajnjoj liniji, to nije poređenje između jabuka i jabuka, i dok je automobil nesumnjivo skuplji, on je neosporno više automobila.

Servisiranje je takođe neznatno jeftinije od starog automobila, 2650 dolara za tri godine (2750 dolara za V205) i 5200 dolara za pet godina (5450 dolara za V205).

Svi Mercedes-Benzovi dobijaju petogodišnju/neograničenu garanciju na kilometražu.

Mercedes-Benz C200 će koštati 1936,31 dolara godišnje za osiguranje na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button