fbpx
Automobili

Cena i specifikacije Volksvagena Golf GTI iz 2021. godine: Novi vrući otvor će koštati skoro 60.000 američkih dolara

Potvrđene su australijske cene i specifikacije za Volksvagen Golf GTI 2021. godine, s otvaranjem nove generacije od gotovo 60.000 američkih dolara kada se uračunaju troškovi na putu – pomračujući taj prag kada se dodaju dodatni paketi.

U prodaji od 24. maja, novi Golf GTI koštaće od 53.100 američkih dolara pre troškova na putu, što je 5910 dolara više u odnosu na odlaznu ‘baznu’ verziju Volksvagenovog toplog vrata, i 1610 dolara više od prethodne generacije, ograničeni GTI TCR, što se odnosi na oko 58.000 do 59.000 dolara za odlazak.

Porast cena delimično je nadoknađen pregrštom dodatnih karakteristika – naime, većim, naprednijim informativno-zabavnim ekranom – međutim, novi GTI će postati jedna od skupljih opcija u svojoj klasi spec-for-spec, na osnovu standardne opreme i performansi.

Novi GTI pokreće isti motor i menjač kao i njegov „Performance“ prethodnik od oktobra 2018. nadalje, 2.0-litarski benzinski četvorocilindraš sa turbopunjačem koji šalje 180kV i 370Nm na prednje točkove pomoću automatskog dvostrukog kvačila sa sedam brzina (mokro) prenošenje.

Šestostepeni priručnik nije ponuđen otkako je ukinut za 2019. godinu, dok vodeći brod 221kV / 400Nm GTI Clubsport trenutno nije u planovima Volksvagen Australije, kako je izveštavano u vreme njegovog predstavljanja.

Karakteristike performansi koje se standardno isporučuju sa snažnim benzinskim pogonskim sistemom uključuju ‘KSDS’ blokadu prednjeg diferencijala, menjače vesla (kao dodatak kružnom biraču brzina pomoću žice), ‘progresivni’ sportski upravljač, prilagodljive amortizere i dvostepenu kontrolu stabilnosti – sve to rešava novi sistem Vehicle Dinamics Manager.

Standardna udobnost, udobnost i tehnološka oprema uključuje prilagodljivi 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata, 10-inčni info-zabavni ekran osetljiv na dodir sa satelitskom navigacijom i bežičnim Apple CarPlai i Android Auto, LED prednja svetla, LED dnevna svetla i Ks- LED svetla za maglu u obliku.

18-inčni aluminijumski točkovi „Richmond“ (sa crvenim kočionim čeljustima) standardno se uklapaju u Australiju, dok se veći 19-inčni točkovi „Adelaide“ i „Estoril“ dostupni kao opcija u Evropi, u Australiji ne nude lansiranje.

Volksvagenova kompletna IK.Drive sigurnosna oprema standardno je ugrađena, koja uključuje pomoć pri vožnji (kombinirajući prilagodljivi tempomat i pomoć pri praćenju trake za upravljanje, kočenje i ubrzavanje automobila u svojoj traci na autoputu), autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom i podrškom za pešake i bicikliste. za raskrsnice, nadgledanje mrtve tačke, upozorenje za poprečni saobraćaj na leđima, niz vazdušnih jastuka i kočenje pri više sudara, koje koče nakon nezgode radi sprečavanja naknadnih udara.

Tu je i „proaktivni sistem zaštite putnika“ – koji zatvara prozore, zateže sigurnosne pojaseve i još mnogo toga kada senzori otkriju neposredni sudar – plus poluautomatizovano parkiranje, kamera za vožnju unazad, prednji i zadnji parking senzori, nadzor umora vozača i pritisak u gumama upozorenje o gubitku (iako, čudno, nisu pojedinačni monitori pritiska u gumama).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button