fbpx
Zanimljivosti

Aplikacija za praćenje coronavirusa, Immuni stiže!

Tehnologija traženja kontakata bit će besplatna za savijanje kaputa, a aplikacija će se prvi put testirati u nekim regijama, a Italija (kao i druge zemlje poput Južne Koreje) imat će i svoju aplikaciju za praćenje kontakata koja će pratiti zaraze. od Coronavirusa.

 Najvjerovatnije će se zvati Immuni, a razvit će ga milanska softverska kuća Bending Spoons Spa, u suradnji s Centro Diagnostico Santagostino i Jakala, milanskom firmom za marketing i tehnologiju. Aplikacija koja će se, kako je naglašeno u naredbi koju je potpisao izvanredni komesar za vanredne situacije Domenico Arcuri, besplatno razvijati pomoću tehnologija koje je prethodno razvio Bending Spoons. 

Aplikacija za praćenje, kako to radi Za sada tehničke specifikacije još nisu otkrivene i vjerovatno će trebati neko vrijeme da se tačno utvrdi koje će funkcije biti Immuni. Ono što znamo je da će poštovati direktive koje je nametnula Europska unija: praćenje u anomalnom obliku bez geolokacijskih sustava, ali s radom putem bluetooth-a. I najvažnije, preuzimanja samo na dobrovoljnoj osnovi. 

Stoga niko ne može biti prisiljen da preuzme aplikaciju. U osnovi, operacija bi trebala uključivati ​​uključenje bluetooth-a vašeg pametnog telefona za slanje signala – koji sadrži jedinstveni identifikacijski kod – koji će biti u stanju da ih preuzmu drugi obližnji pametni telefoni (reda od nekoliko metara) s instaliranom aplikacijom Immuni. Aplikacija u kojoj možete prijaviti svoju pozitivnost na COVID-19, kako bi se omogućilo sistemu da razumije je li i kada došao u kontakt sa zaraženim ljudima.

 Kad stigne? Dokument uopće ne govori o vremenu, ali cilj je da se aplikacija za praćenje što prije pripremi, prije početka dugoočekivane faze 2, kako bi se započeli prvi testovi u nekim talijanskim regijama, a potom omogućili za preuzimanje (ne znamo da li preko službenih prodavaonica Google i Apple ili na web stranicama institucija) diljem Italije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button