fbpx
Automobili

Alpine bi mogao da se pozicionira kao „mini Ferrari“, kaže šef Renoa – izveštaj

Francuski proizvođač sportskih automobila Alpine ima svetlu budućnost, a generalni direktor Renoa sanja o velikom.

Generalni direktor Renoa Luca de Meo sugerisao je da bi Alpine mogao da se uzgaja tako da postane “mini Ferrari”.

Prema britanskoj publikaciji Auto Ekpress, de Meo, rođen u Italiji, rekao je da bi brend Alpine, koji je u vlasništvu Renoa, mogao da kombinuje stručnost svog tima Formule 1 sa “kvazi zanatskim” radom u alpskoj fabrici kako bi proizveo vozila slična vozilima Ferrarija. Iako je bilo izveštaja da je Alpine-ova budućnost ranije ove godine bila sumnjiva, novi šef Renoa – koji je na vrhu za samo tri meseca – u potpunosti se posvetio marki sportskih automobila, rebrandirajući tim Renault F1 pod alpskom zastavom za 2021. godinu.

De Meo je takođe imenovao šefa tima Renault F1 Cirila Abitebula za vođu alpskog automobila. Kaže se da novi brend Alpine kombinuje F1 tim, inženjersku jedinicu Renault Sport i ikoničnu istoriju brenda Alpine.

„Ono što sam video je mogućnost da te stvari kombinujem kako bih stvorio ono što ja zovem mini-Ferrari – postavljanje F1 tima u središte poslovnog ekosistema i stvaranje brenda sa prisustvom u moto-sportu, inženjeringu, proizvodnji i distribuciji, „Gospodin de Meo je rekao.

„Moramo da zaustavimo nostalgiju za Alpineom i iskoristimo Alpine kao priliku da se projektujemo u budućnost, kada je reč o distribuciji, tehnologiji, električnim automobilima itd.

Alpine trenutno nudi jedan proizvod, A110 sportski kupe, ali prema memorandumu poslatom osoblju prošlog meseca, de Meo želi da pozicionira vozilo na isti način na koji je organizovan Porsche 911: sa više varijanti koje su se pojavile na zadnjoj strani A110 platforma.

Ranije ovog meseca pojavile su se patentne slike kompanijskog terenskog ‘safari’ A110 SportsKs konceptnog automobila, što sugeriše da bi serijska verzija mogla biti iza ugla.

„Možda jednog dana možemo automobil pretvoriti u električnu verziju ako uspemo da rešimo poslovni slučaj, ako možda nađemo partnera“, rekao je gospodin de Meo.

Možda će se pojaviti i neki modeli sa alpskim značkama koji su ubrani sa trešnje iz štale Renault: „… Naći ću tačku kontakta između marke Alpine i nekih modela Renault“, dodao je on.

„U tome moramo biti verodostojni, pa to neću raditi sa Kangoo-om ili Espace-om [ljudi koji se kreću] – to ću raditi sa stvarima koje odgovaraju položaju brenda.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button